Els jugadors de la selecció espanyola celebran el segond gol. | HERBERT PFARRHOFER

TW
0
ÀUSTRIA 1
ESPANYA 5

ÀUSTRIA: Greatzel, Garics, Dragovic, Scharner, Fuchs, Pehlivan, Holzl, Leitgeb, Jantschner, Wallner i Janko.
Baumgartlinger per Leitgeb en el minut 37, Patocka per Holzl en el minut 46, Latvak per Jantschner en el minut 59, Hoffer per Janko en el minut 62 i Alaba per Wallner en el minut 67.

ESPANYA
: Casillas, Ramos, Marchena, Albiol, Arbeloa, Xavi Hernández, Busquets, Iniesta, Silva, Cesc i Villa.
Reina per Casillas, Pablo Hernández per Iniesta, Navas per Xavi Hernández, Güiza per Villa i Negredo per Silva en el minut 46 i Iraola per Busquets en el minut 60.

GOLS
:
1-0: minut 7, Jantschner.
1-1: minut 10, Cesc.
1-2: minut 20, Villa.
1-3: minut 45, Villa.
1-4: minut 56, Güiza.
1-5: minut 57, Pablo Hernández.

ÀRBITRE
: Florian Meyer (Alemanya). Amonestà Wallner en el minut 23 per part d'Àustria i Busquets en el minut 25 i Cesc en el minut 84 per part de la selecció espanyola. Expulsà amb vermella directa l'austríac Pehlivan en el minut 27.

La selecció espanyola tornà al lloc on reinventà la seva història i ho féu endossant una golejada a Àustria (1-5) en un partit sense complicacions per a la campiona d'Europa, que tornà a posar messions per un futbol brillant, efectiu i tremendament bell, cosa que permet que no s'aturi de créixer la il·lusió amb vista al Mundial de Sud-àfrica de l'estiu que ve. Espanya és una màquina precisa, en la qual cada una de les peces encaixa a la perfecció. Així ho demostrà davant Àustria, un combinat menor però que intentà oposar resistència a l'enorme futbol que desprèn la selecció de Del Bosque quan supera la línia de tres quarts. El centre del camp, cercant sempre l'associació fàcil, es convertí en el gran protagonista de la primera meitat.

Tanmateix, l'equip del tècnic salmantí no va tenir el començament desitjat sobre la gespa de l'Ernst Happel de Viena, l'estadi que va veure proclamar-se Espanya campiona d'Europa fa devers un any i mig. Un escenari que va canviar el curs de la història i que va posar de moda un estil inexhaurible, acceptat per tots els enamorats d'aquest esport. Àustria, sense complexos, començà amb valentia, obrint pilotes a les bandes per sorprendre algun dels laterals madridistes, Sergio Ramos a la dreta i Arbeloa a l'esquerra. I així va néixer l'única diana dels centreeuropeus, gràcies a una jugada de Wallner que va culminar Jantschner després que la pilota tocàs el bessó del lateral sevillà.

Aquest gol va ser simplement una concessió dels visitants, que aviat se'n referen amb un gol de Cesc. El català, que viu un dels seus millors moments a l'Arsenal, finalitzà a la perfecció un excel·lent centrada de David Silva, que va fer passar la pilota per un bosc de cames austríaques. Només dos minuts després (min.9), Espanya igualava el matx.

Festival de Villa

Però la reacció no va quedar aquí i l'evident diferència de nivell entre ambdós equips s'acabar plasmant al camp. A l'equador del primer acte, Villa es va encarregar d'acurçar encara més la distància amb Raúl per convertir-se en el màxim realitzador de la història de la selecció. L'asturià va afusellar el porter Greatzel després d'una altra assistència de fantasia fruit, aquesta vegada, de la màgia d'Iniesta. Just abans del descans, Villa va aconseguir el tercer en una jugada d'astúcia, després d'un lleu toc que va acabar entrant per davall el cos de Greatzel.
Fou la diana número 35 amb la selecció, cosa que el deixa a només nou gols del "7" del Reial Madrid. Ja en la segona part, Villa no tindria més oportunitats perquè Del Bosque el va sustituir per Güiza.

El de Jerez va marcar el quart en el minut 56 amb un gol dels que feia en el Mallorca, guanyant la posició al defensa. Un minut després, el valencianista Pablo Hernández va establir el cinquè, el que tancava una festa que encara hauria pogut ser més intensa si els pals no ho haguessin impedit. Aquesta va ser la victòria número 21 del combinat de Vicente del Bosque en 22 partits.