Mateu Alemany i Llorenç Serra Ferrer, malgrat ser mallorquins tots dos, un d'Andratx i l'altre de sa Pobla, parlen idiomes diferents quan es posen a negociar. Les tensions entre ambdós fan que, a dia d'avui, sigui impossible arribar a cap acord per vendre la propietat del Reial Mallorca al grup d'inversors mallorquins, que el tècnic pobler representa. Després d'escenificar dimecres el seu desacord total en les negociacions iniciades per la venda de la societat anònima esportiva balear, ahir circularen molts rumors que apuntaven una possible represa de les converses entre Alemany i el grup d'empresaris mallorquins, i que l'entesa podria ser qüestió d'hores.
Res de res. Falsa alarma. Tot i que ni l'advocat andritxol ni Serra Ferrer no han tancat definitivament la porta, ambdues parts esperen que sigui la contrària la que faci la primera passa per desbloquejar unes negociacions que en aquests moments estan congelades. La situació està ben igual que fa 24 hores. L'intercanvi de retrets que es feren ahir, l'un via roda de premsa i els altres mitjançant un comunicat, fan que ara mateix la tensió entre ambdues parts sigui màxima i les possibilitats d'acord, mínimes. Mateu Alemany, que sempre ha mostrat públicament el seu desig que el Mallorca quedi en mans mallorquines un cop tancada la venda, donà, des del moment que en va tenir coneixement, un tracte preferencial a l'interès mostrat pel grup d'inversors illencs representats per Serra Ferrer.
Així, tot i haver arribat als despatxos de Son Moix altres ofertes -algunes de les quals superiors als 5 milions d'euros-, el màxim mandatari vermell ha centrat els seus esforços a tancar la venda al grup del tècnic pobler.
Malgrat tot, aquestes negociacions s'han vist enterbolides per una desconfiança mútua sobrevinguda. Aquest ha estat el principal factor que ha conduït la situació fins a un cul de sac. Al grup d'empresaris mallorquins, integrat en principi per nou persones, no caigué gens bé la decisió d'Alemany de posar un preu de sortida de 5 milions d'euros, que coincideix amb la quantitat que està disposat a pagar l'empresari madrileny Carlos González per convertir-se en el nou propietari del Mallorca.
Aquests, que en principi oferien 1,5 milions d'euros -el mateix preu que abonà Alemany el 30 de juny pel paquet d'accions de Vicenç Grande- i que estaven disposats a donar-li un milió més per recompensar la feina que l'advocat andritxol havia fet pel Mallorca des que arribà a la presidència, augmentaren l'oferta a 3,5 milions d'euros, i en aquesta xifra s'han plantat. No semblen disposats a pagar ni un sol euro més, malgrat que Alemany, fent un esforç per part seva i en un darrer intent per acostar posicions, reduí la xifra 750.000 euros, fins a deixar-la en 4.250.000 euros. Aquest gest de bona voluntat no alterà ni un mil·límetre el posicionament del grup de Serra Ferrer.
Però si aquest conjunt d'inversors mallorquins expressaren el seu descontentament pel fet de "no veure's respectades les condicions oferides i acordades des del principi entre el Sr. Mateu Alemany i el nostre grup" -segons especifica el seu comunicat-, el president del Reial Mallorca tampoc no ha volgut amagar la seva decepció per l'actitud intransigent mostrada per aquesta opció compradora i pel fet que ni tant Serra Ferrer ni Biel Cerdà -l'altre representant dels empresaris illencs que ha tingut tractes amb el màxim accionista del club vermell- no hagin volgut revelar en cap moment les identitats de les persones que representen. Perquè Alemany es pugui decidir a acceptar la seva oferta, és imprescindible conèixer la procedència dels doblers.
La desconfiança del president mallorquinista és tan gran que dimecres arribà a qüestionar, en la roda de premsa que oferí, la mallorquinitat d'aquest grup inversor encapçalat per Serra Ferrer. "Presumptes mallorquins" els anomenà. D'aquesta manera, o els ànims es refreden molt o l'acord és impossible. Per tant, a Mateu Alemany li restaria meditar sobre l'oferta de Carlos González, que continua vigent, estudiar-ne d'altres o mantenir-se un any més al capdavant de la nau mallorquinista.
Carlos González obre un període de reflexió
Tot i que el termini concedit per l'empresari madrileny Carlos González per rebre una resposta per part del president del Mallorca, Mateu Alemany, referent a l'acceptació o rebuig de la seva oferta de 5 milions d'euros per convertir-se en el nou propietari del club, expirava dimecres, les negociacions continuen obertes.
El màxim mandatari mallorquinista assegurà precisament dimecres, en roda de premsa, que tot i no haver donat encara cap resposta a González, no es tanca cap porta i que la decisió de continuar endavant amb l'oferta o no correspon, en tot cas, a l'empresari madrileny.
D'altra banda, Carlos González no s'ha decidit a retirar la seva proposta, per ara, i ahir reconegué en declaracions a IB3 Televisió i a la Cadena Ser que "ara s'obre un període de reflexió i quan aquest hagi transcorregut, llavors prendré una decisió i la faré arribar a Mateu Alemany". L'empresari madrileny, que reconegué haver parlat ahir al matí amb el president mallorquinista, assevera que el seu interès per convertir-se en el nou propietari del Reial Mallorca continua sent "el mateix que abans" i que "no canviarem gens el nostre projecte ni la nostra oferta econòmica (5 milions d'euros)".
"Encara tenim el mateix interès per comprar el Mallorca i Alemany sap que mantenim la mateixa il·lusió que el primer dia, però ara necessitam una mica de tranquil·litat per analitzar com han anat les coses. Per tant, obrirem un període de reflexió per replantejar el tema, veure en què ens hem pogut equivocar i meditar les decisions que s'hagin de prendre. Entenem, a més, que l'entitat necessita en aquests moments una mica de pau. Si tornam a iniciar les negociacions, les reprendrem en el punt en què les vàrem deixar", comentà González, qui aclarí que aquest temps de reflexió no es perllongarà més enllà d'una setmana. González agraí també les paraules que Mateu Alemany li dedicà dimecres, quan afirmà que "fins ara el senyor González ha tingut un comportament seriós, molt professional i ha oferit garanties de potència i solvència". L'empresari madrileny va criticar també l'actitud del grup d'empresaris mallorquins "per no haver revelat mai qui hi havia darrere del seu projecte i haver volgut fixar el preu de compra".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.