Alemany no descarta per res l'opció de continuar. | Miquel Àngel Canals - Arxiu

TW
0

1
Després de reunir-se dilluns amb Gabriel Cerdà, Mateu Alemany afirmà públicament que, si la venda del Mallorca no arribava a bon port en una setmana, l'actual consell d'administració continuaria gestionant la Societat Anònima Esportiva fins al pròxim 30 de juny de 2010. Això vol dir que Alemany es mantindria com a president i màxim accionista del club vermell una temporada més. Aquesta és una opció que l'andritxol no ha descartat en cap moment perquè, com ell mateix ha reconegut, el Mallorca necessita una certa pau institucional perquè l'equip pugui treballar amb garanties en l'àmbit esportiu. Alemany no està disposat a fer de la venda del Mallorca un algre serial. I si per evitar una situació així ha de continuar ell al capdavant de l'entitat, hi està més que disposat.
En cas d'una solució de continuïtat, es conservaria el pla de viabilitat dissenyat per Pere Terrassa, en l'actualitat membre del consell d'administració.

Aquest pla té com a ensenya l'austeritat i alguns dels seus requisits imprescindibles ja s'han materialitzat, com és el fet d'haver millorat la situació económica del club gràcies al traspàs de Juan Arango al Borússia Monchengladbach i el de Miquel Àngel Moyà al València, traspassos que han incrementat de manera considerable la tresoreria de l'entitat i que permeten afrontar la temporada amb garanties, encara que sense permetre's cap luxe. Com el mateix Alemany ha reconegut, l'hora de planificar la pròxima campanya s'acosta inexorablement i les qüestions de la venda han de quedar aparcades fins que el campionat 2009/2010 no hagi conclòs. La permanència tornarà a ser el gran objectiu de l'equip vermell, sobretot tenint en compte que no es podrà permetre grans fitxatges i que la plantilla no podrà disposar d'efectius d'un nivell tan alt com altres anys.
Així i tot, era d'allò més necessari assegurar el futur econòmic del club, i aquesta va ser la missió de Pere Terrassa quan va dissenyar el pla de viabilitat.

No s'ha de menysprear de cap manera l'opció que Alemany continuï com fins ara una temporada més. L'advocat andritxol sempre ha deixat ben clar que la seva prioritat era deixar l'entitat en mans mallorquines, i també ha dit expressament que ell no tindria cap problema a continuar. De fet, donà com a data límit dilluns, dia 13, per tancar l'assumpte de la venda. Encara que González vol una resposta avui mateix, el màxim accionista té altres propostes damunt la taula. Però si no n'hi ha cap que arribi a bon port, ell encara estarà una temporada més al capdavant de la Societat Anònima Esportiva.

Notícies relacionades

2
L'empresari madrileny Carlos González posà la seva oferta damunt la taula de Mateu Alemany dijous passat, dia 2 de juliol. Encara que inicialment fregava els 5 milions d'euros, ja ha fet saber al misser andritxol que està disposat a apujar-la fins als 7 milions. Des del primer moment, l'aspirant peninsular va fer saber que no tenia gens d'interès econòmic pel Mallorca, sinó que les raons que el movien a presentar la seva oferta eren purament esportives. A més de l'apartat econòmica, perfilà, doncs, un projecte esportiu. Així i tot, Mateu Alemany revelà al candidat madrileny que el grup d'empresaris mallorquins encapçalat per Serra Ferrer tenia prioritat a l'hora d'aconseguir el 93% de les accions del club vermell. El mateix González manifestà que Alemany tenia dret "a vendre casa seva a qui ell vulgui".

Això sí, l'empresari peninsular no volia entrar en cap subasta per adquirir el Mallorca i anuncià que no esperaria més enllà d'avui horabaixa per conèixer la decisió d'Alemany sobre la seva proposta. Quant al projecte esportiu, Carlos González manifestà que tant el director esportiu, Nando Pons, com el tècnic, Gregorio Manzano, podrien continuar formant part del club vermell, perquè tots dos hi tenen contracte en vigor. Però la rumorologia ha apuntat en tot moment cap a Javier Jiménez, un executiu del Grupo Ecco -l'empresa de González- com a director general del Mallorca. Un nom que l'empresari no ha volgut confirmar en cap moment.

El madrileny és propietari del Grupo Ecco, empresa que fundà l'any 1994 i que es dedica al sector de la informàtica. L'any 2004, formà part de la candidatura de Lorenzo Sanz a la presidència del Reial Madrid, opció que resultà derrotada davant la de Florentino Pérez. González s'alià amb Juan Onieva per presentar enguany una nova candidatura, encara que es retirà poc abans de les fallides eleccions.

3
El grup d'empresaris mallorquins encapçalat pel tècnic Llorenç Serra Ferrer decidí ahir plantar-se en la xifra de 3,5 milions que Gabriel Cerdà oferí dilluns passat a Mateu Alemany. Tot i que sempre ha tingut prioritat la idea de deixar la Societat Anònima Esportiva en mans mallorquines, Alemany va demanar a Cerdà cinc milions d'euros pel 93 per cent de les accions del Reial Mallorca. L'oferta del grup de Serra Ferrer fou en principi de 2,5 milions d'euros: 1,5 per les accions del club vermell i un milió com a reconeixement de la feina feta per Mateu Alemany durant els darrers mesos.

L'aparició de Carlos González encarí l'operació i Alemany passà a sol·licitar cinc milions a aquest grup d'empresaris mallorquins, que ahir decidiren no augmentar la proposta de 3,5 milions que Gabriel Cerdà traslladà a Alemany dilluns. La situació és molt complicada perquè el Mallorca quedi en mans mallorquines. Mateu Alemany i Serra Ferrer estan molt disgustats un amb l'altre. Alemany hi està pel fet que Serra Ferrer no li hagi donat a conèixer els noms dels empresaris de l'Illa que estan disposats a comprar el Mallorca. Per l'andritxol, és molt important saber en quines mans deixa el club i no entén el perquè de tant de secretisme. D'altra banda, Serra Ferrer està disgustat perquè, malgrat haver arribat a un acord amb Alemany, finalment aquest ha demanat més doblers per vendre el Mallorca.