Serra Ferrer en una foto d'arxiu. | ULTIMA HORA

TW
0

Un grup d'empresaris locals, uns relacionats amb el sector de l'hosteleria i altres ja desvinculats, han delegat en l'entrenador Llorenç Serra Ferrer la compra del Reial Mallorca. Aquest grup d'emprenedors té en la figura de qui va ser conseller de Turisme del Govern de 1983 a 1993, Jaume Cladera, un dels seus caps visibles. En total, són sis les persones que s'hi han involucrat de moment i que han confiat en l'exentrenador del Mallorca, el Betis i el Barcelona com a principal interlocutor entre el club i aquest grup d'alts executius de l'empresa mallorquina.
Inicialment, aquesta nova propietat adquiriria el paquet accionarial majoritari del Mallorca, és a dir, els títols de Binipuntiró, i a causa de la confiança que tots tenen en Serra Ferrer, el nomenarien a ell mànager general amb tot el poder esportiu.

Així i tot, el grup d'empresaris no està disposat a invertir cada temporada de deu a quinze milions d'euros. La seva idea és intentar equilibrar el pressupost, aconseguir mantenir la categoria i tractar d'anar de menys a més, és a dir, adaptar el projecte a la realitat econòmica del club. Durant les darreres hores, s'ha especulat amb la presència de Xisco Miralles, màxim accionista de la Policlínica, que a més està vinculat al negoci de l'hostaleria, com un dels homes forts d'aquest nou projecte, però ell mateix s'encarregà ahir de negar qualsevol vinculació amb aquesta iniciativa.

A partir d'ara, aquest conjunt d'emprenedors mallorquins ha posat en mans de Serra Ferrer l'opció d'obrir negociacions i de començar a perfilar un primer esbós per decidir com s'ha de tancar l'operació i quina quantitat de doblers han d'aportar per tenir el control majoritari de les accions del club. La feina de l'extècnic pobler ha de ser fer un primer estudi de viabilitat per saber com i amb quin procediment podria resoldre la negociació i obrir aquesta nova etapa. Cladera, com un dels homes importants d'aquest projecte, ha venut els seus dos hotels, el Clumba Mar i el Sarah a Hotasa Hoteles, i és accionista de la cadena Stil Hotels and Resorts. És un gran aficionat al futbol i al Reial Mallorca i els seus contactes són claus perquè aquest projecte pugui ser aviat una realitat.

S'acosta la fi de la segona era Alemany?

Mateu Alemany tornà a agafar les regnes del Reial Mallorca el passat 15 de gener en un moment d'allò més caòtic per al club vermell. La figura de Vicenç Grande estava totalment qüestionada i la inestabilitat era la tònica predominant tant a nivell institucional com esportiu. Després d'un serial sobre la compravenda del club, l'equip estava enfonsat a la taula classificatòria i la paraula "descens" era l'habitual a l'hora de plantejar-se el futur del conjunt illenc.

Tot i que havia afirmat de manera contundent que no es tornaria a vincular al club vermell, Alemany va aparèixer a l'horitzó del Mallorca com a figura salvadora i es va fer càrrec de la institució amb una opció de compra de les accions de Binipuntiró a la butxaca i amb la ferma intenció de treure endavant l'ens esportiu abans de procedir a plantejar-se'n, ni tan sols, la venda. Això sí, Alemany indicà que el seu desig era que el Mallorca quedàs en mans mallorquines. El fet que aquest grup d'empresaris hagi començat aquest projecte de la mà de Llorenç Serra Ferrer com a interlocutor podria suposar una passa de gegant en la fi de la segona era Alemany.
De la gestió del president cal dir que la seva intenció de rellançar el club s'ha vist recompensada pels resultats esportius de l'equip, un dels millors de la segona volta de la Lliga.