TW
0

Un cop encarrilat el futur esportiu del Reial Mallorca, que després de la victòria de diumenge al Nuevo Colombino davant el Recreativo de Huelva (2-4) té tots els números per mantenir-se una temporada més a Primera Divisió –i ja en són tretze–, comença a ser hora que s’aclareixi el futur institucional del club. Qui serà el propietari del Mallorca la temporada que ve?, qui en serà el president? són les preguntes que comencen a rondar pel cap dels seguidors mallorquinistes quan les preocupacions pel descens s’han calmat. El president Mateu Alemany, que es resisteix a parlar del futur fins que la permanència no s’assoleixi matemàticament, comunicà dijous passat a Binipuntiró als administradors judicials la voluntat de fer efectiva l’opció de compra de les accions del Reial Mallorca, taxades en 1,5 milions d’euros, abans del 30 de juny. Així, no esperaria a la data límit prevista inicialment per al 15 de juliol.

Ara bé, la voluntat de compra de Mateu Alemany sembla que no du incorporada la de quedar-se amb el control accionarial de l’entitat. El màxim mandatari mallorquinista té ben clar que no vol ser el màxim accionista de la Societat Anònima Esportiva. La seva intenció és tornar a vendre el Mallorca i treballa per aconseguir un escenari propici que faciliti la feina de trobar-ne un nou comprador que ofereixi compromís i doni estabilitat al club. Allò que no ha ocultat Alemany en cap moment és la idea i el desig que el futur propietari o propietaris siguin mallorquins i com més, millor. Tampoc no es descarta que Alemany es quedi amb una part, més o manco substancial, de l’accionariat. Dit això, el president mallorquinista no es cansa de repetir que la seva arribada al club balear fou pensada per assolir objectius a curt termini: salvar l’equip del descens i trobar un comprador, per a continuació tornar a la seva condició de soci, sense càrrec ni responsabilitat.

El principal repte que es presenta ara a Alemany és aconseguir inversors mallorquins i sap quines portes ha de tocar. Ramon Rosselló, ara màxim responsable de Caixa Galícia, i l’empresari Xavier Cabotà s’han mostrat receptius a aportar els doblers que permetin la compra del Mallorca (1,5 milions d’euros) i cobrir l’ampliació de capital pendent de desemborsar (1,3 milions). Arribats a aquest punt, ara és quan es presenten les dificultats. Molts dels possibles inversors, amb opcions reals de convertir-se en el nou propietari del club, condicionarien l’entrada en l’accionariat del Mallorca a la continuïtat d’Alemany com a primer executiu de l’entitat, moguts per la confiança que genera la seva gestió. Tanmateix, Alemany no en vol ser president, la qual cosa el converteix en la solució i el problema de tot. L’altra opció seria vendre a un inversor estranger.

El Mallorca cobrarà 2,6 milions per Jonás

El Mallorca cobrarà 2,6 milions d’euros per l’extrem internacional argentí Jonás Gutiérrez en concepte d’indemnització per rescindir el seu contracte amb el club balear i fitxar pel Newcastle anglès, segons l’acord assolit en un judici duit a terme ahir a la capital balear. El club d’origen de Jonás, el Vélez Sársfield argentí, cobrarà la mateixa quantitat, ja que els drets del jugador els compartia amb el Mallorca. A més, segons fonts de l’entitat balear, aquests 2,6 milions d’euros seran invertits a pagar el traspàs del davanter Aritz Aduriz a l’Athletic de Bilbao.

El Mallorca exigia, en principi, una indemnització de 15 milions d’euros a Jonás Gutiérrez per rescindir de manera voluntària el contracte que el vinculava al club després d’acollir-se a una clàusula de la FIFA per fitxar pel Newcastle. En el judici fet ahir al Jutjat número 2 del Social de Palma es va acordar, així mateix, que, si el Newcastle decideix traspassar el futbolista argentí, el Mallorca i el Vélez cobraran el 20 per cent de la quantia econòmica d’aquesta operació.