TW
0

El president del Govern de les Illes, Francesc Antich, beneí ahir el nou projecte de Mateu Alemany per salvar el Reial Mallorca. Amb la trobada d’ahir al Consolat de la Mar, el misser andritxol inicià una roda de contactes amb l’objectiu d’aconseguir la màxima implicació institucional i social per poder superar la delicada situació en què es troba el club, tant en l’àmbit econòmic com esportiu. Alemany informà Antich que dijous es constituirà un nou consell d’administració de l’entitat, que segons avançà el mateix Alemany, serà format per set persones. A més, presentà al president el projecte de viabilitat traçat. Però la principal novetat que va anunciar el misser andritxol és la creació d’un nou òrgan de representació de la societat mallorquina.

Un consell assessor del club que englobi el màxim espectre de sectors socials i cívics de la vida illenca i que actuï d’eix de transmissió entre la societat i l’entitat, és la mesura que Alemany ha anunciat per tornar a implicar tot el mallorquinisme en l’equip i en el club. En paraules d’Alemany, "hem d’obrir les portes del Mallorca a la societat". "A partir d’ara hi haurà dos òrgans de representació: el consell d’administració i el consell assessor del club. Aquest darrer treballarà en la implicació social i institucional i en la imatge de l’entitat".

L’altra gran preocupació del president mallorquinista és que l’afició torni a omplir Son Moix. I és que per treure l’equip del pou de la classificació, és necessària l’empenta i l’alè de tots els seguidors. Alemany presentà una iniciativa per portar més gent a l’estadi en el primer compromís a casa, contra el València, de la nova era. "Donarem invitacions als socis perquè puguin dur amb ells un altre mallorquinista. L’assistència a l’estadi ha estat baixíssima en la primera volta i l’equip necessita urgentment el suport del públic", va explicar Alemany. "Gravíssima". Aquest va ser l’adjectiu que va emprar Alemany per referir-se a la situació econòmica de l’entitat, que encara no coneix a fons per manca de temps. En aquest sentit, va destacar que "la comptabilitat del club és molt complexa i hi ha situacions imprevistes que ara hi afloren".

Tot i el delicat moment financer en què es troba el club, Alemany va admetre que el director esportiu, Nando Pons, ja rastreja el mercat per tal de trobar un futbolista que "millori l’equip", encara que també va admetre que "en aquests moments és difícil trobar cap jugador que pugi marcar diferències".Respecte de la figura de l’entrenador, Alemany manifestà que "s’ha guanyat molt de crèdit". "Manzano és el tècnic que ens ha donat l’èxit esportiu més important de la nostra història, i qüestionar-lo seria absurd. Manzano no és el problema del Mallorca", afegí. Per la seva banda, el conseller d’Esports i Joventut del Govern, Mateu Canyelles, es va alegrar que "el plantejament que ens han explicat mira a la realitat". "Deman ajuda perquè tothom doni suport al club. El Mallorca se salvarà si tots els qui l’estimam li donam suport", va afirmar.

Un òrgan per implicar la societat

En la seva reunió amb el president Francesc Antich, Mateu Alemany va anunciar la creació d’un nou òrgan de representació del mallorquinisme, el consell assessor del club. Amb aquesta "primera mesura institucional", Alemany pretén tornar a implicar tota la societat illenca per tal de mantenir el Mallorca a la Primera Divisió i assegurar així la seva supervivència. Es tracta d’obrir les portes del Mallorca a tota la societat mitjançant un òrgan que es reuniria periòdicament i que actuaria d’eix de transmissió entre l’entitat i la societat d’una manera recíproca.

L’objectiu és que sigui un consell obert a tots els sectors socials, amb l’espectre de representació més ampli possible. D’aquesta manera, es tindria informació de primera mà de la imatge que reflecteix el club a l’exterior i la massa social estaria al corrent del que succeeix en el si de la Societat Anònima Esportiva. Entitats i organitzacions com l’Obra Cultural Balear, el GOB, les associacions de veïns de tots els barris i pobles de Mallorca, el sector turístic a través d’organitzacions com la Federació Hotelera, empresarials com la CAEB i la Pimem, i fins i tot partits polítics. Com més ampli sigui l’espectre representat, millor.