Cinc anys i mig després, s’acaba l’etapa Grande al Reial Mallorca. El promotor immobiliari va entrar a l’accionariat de la Societat Anònima Esportiva l’estiu de 2003 de la mà de l’empresari Bartomeu Cursach. Malgrat entrar al consell d’administració amb un petit paquet d’accions (va aportar un milió d’euros i en controlava aproximadament el 8 per cent), la seva ambició i la partida de Cursach pocs mesos després de convertir-se en màxim accionista, donà l’oportunitat al president de Drac de convertir-se en l’accionista majoritari un any després d’haver entrat a la SAE.
L’adéu de Mateu Alemany el juny de 2005 provocà la reestructuració de la planta noble de Son Moix. Així, dia 8 de juny Grande va passar a ser el nou president del Mallorca. La seva arribada a la presidència anà acompanyada de l’ambició pròpia d’un emprenedor. El primer projecte que sortí a la llum fou la construcció de les famoses torres al voltant de l’estadi de Son Moix. Després de veure com la societat mallorquina rebutjava el seu projecte, provà amb la creació d’un camp nou, el qual tampoc no va quallar. Allò que sí tirà endavant fou el canvi de denominació de Son Moix, que ara es coneix com Ono Estadi.
Després que el projecte de les torres i el del nou estadi no obtinguessin el suport social necessari, Grande es va fixar en el Lluís Sitjar. El conflicte que esclatà amb l’associació de copropietaris acabà amb les claus del mític camp a una notaria de Palma i el Lluís Sitjar a l’oblit. La situació econòmica que travessaven les seves empreses va fer que el maig de 2008 posàs a la venda el seu paquet accionarial. A partir d’aquest moment, començaren les especulacions sobre possibles compradors i la supervisió del jutge Víctor Fernández de tot el que succeís al Mallorca. Aquestes i la indecisió dels candidats feren que l’afició mallorquinista dedicàs una sonora xiulada a Grande el dia de la presentació de l’equip. Dia 19 de desembre va presentar-ne la dimissió per carta. Alemany fou la seva primera opció. Ramonell, la segona, però el veto dels administradors concursals provocà que Joaquín García esdevingués president fins ahir, quan Mateu Alemany tornà a agafar les regnes del club.
...I torna el règim d’Alemany
Mateu Alemany treballa ja en la confecció d’un consell d’administració tan representatiu com sigui possible de la societat mallorquina. És ben segur que Alemany intentarà recuperar noms notables de la història de l’entitat. En aquest sentit, Alemany acudí ahir a la notaria en què es firmà l’acord pel qual Grande li cedia el poder polític de les accions de la Societat Anònima Esportiva acompanyat per Guillem Coll, ara assessor financer del ja president i exdirectiu del Reial Mallorca. Coll, a més, ha estat sempre un home de màxima confiança per Alemany.
Així mateix, és segur que Alemany intentarà recuperar per al club mallorquinistes com Vicenç Rotger, i l’empresari i amic Xavier Cabotà, que dinà ahir amb el nou president. Cabotà no té previst, en principi, entrar a formar part del consell d’administració, tot i que fa comptes de col·laborar amb l’entitat quan ho sol·licitat, i mantindrà, com ha fet durant des del 2003, la condició d’accionista. A més a més, Alemany intentarà aconseguir l’equip de feina que tenia quan abandonà la presidència. Fitxar el gerent Pere Terrasa o recuperar el director de màrqueting Miquel Rubí és ara prioritari.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.