TW
0

"Me’n vaig. Ho he pensat bé aquests darrers dies. Estic decebut, cansat, fart, enfadat i, sobretot, dolgut perquè m’he sentit enganat". Així de contundent es va mostrar ahir el president del Fisomedia Manacor, Miquel Jaume, en anunciar que tant ell com la seva junta directiva han pres la decisió d’abandonar la direcció del club manacorí "davant la falta de suport per part de les institucions polítiques i l’incompliment de les seves promeses". A més, assenyalà com a principals culpables d’aquesta situació el Conseller d’Esports i Joventut, Mateu Cañellas, i el batle de Manacor, Antoni Pastor. El president del club manacorí va explicar que havia meditat molt aquesta situació i que davant la impotència del club per la falta d’implicació política havia pres aquesta decisió. "No serà una dimissió immediata, ja que deixar la presidència requereix un tràmits i volem deixar les coses enllestides per a la continuïtat del club", digué el president, qui avançà que també sortirà tota la junta directiva.

Miquel Jaume féu aquest anunci mitjançant una carta oberta en què va deixar clars els motius que han empès la seva junta a prendre aquesta decisió. Primer, el president explicà que el fet de no disposar d’un pavelló a Manacor i haver de jugar a Inca ha fet descendir dràsticament el nombre d’aficionats que van a veure l’equip, "hem passat de tenir 1.000 persones a les grades a tenir-ne 300". Aquest fet també ha afectat el nombre de patrocinadors que donen suport a l’equip, "les empreses manacorines ens diuen que quan juguem a Manacor ens donaran suport i les d’Inca que abans d’invertir en un equip de fora ho han de fer en els de la seva ciutat". "No era tan complicat, tot el que havíem de menester era un pavelló amb capacitat per a 2.000 espectadors, amb dues grades, pista de parquet i suport econòmic. Han passat vuit mesos i ja sabem que la solució provisional de jugar a Inca s’ha convertit en definitiva".

El president del Fisiomedia Manacor també digué sentir-se agreujat en comparació amb altres equips, com és el cas del ViveMenorca, que quan van haver de menester un pavelló es va construir. "Quina diferència hi ha entre Maó i Manacor? Entre el bàsquet i el futbol sala?", demanà Miquel Jaume, qui afirmà que si el club manacorí disposàs dels recursos dels menorquins "faríem un bon paper a la Divisió d’Honor". Finalment, Miquel Jaume també va carregar contra la televisió autonòmica IB3. "És un altre motiu per pensar malament. No ens han televisat cap partit ni tan sols s’han dirigit a nosasltres per plantejar-nos qualsevol acord com han fet amb els altres clubs", explica el màxim mandatari manacorí. Així mateix, recordà que per exemple el ViveMenorca té un contracte amb l’ens públic per 2.000.000 d’euros per temporada durant tres anys.

Gili: "El Manacor ja sabia quines serien les ajudes"

El director general d’Esports, Biel Gili, comentà ahir l’anunci de Miquel Jaume de deixar la presidència del Fisiomedia Manacor i afirmà que era "una notícia trista, sobretot ara que han arribat a Divisió d’Honor després de tants anys de cercar-ho". Sobre les acusacions de falta d’implicació de la seva Conselleria amb el club llançades per Miquel Jaume, el director general les negà rotundament. "Ells sabien quina seria l’aportació del Govern des del passat mes de maig, quan presentàrem els criteris de finançament", digué, i recordà que en el cas del club manacorí les ajudes del Govern d’un any per l’altre pràcticament s’han doblat.

Sobre la construcció d’un pavelló a Manacor i el greuge comparatiu en aquest sentit amb Maó, Gili va voler aclarir que la situació no és la mateixa. "Per començar a Menorca no hi havia cap altra instal·lació en la qual poguessin competir, per això es va fer el pavelló. En el cas del Manacor és cert que no és còmode haver de sortir de casa per jugar, però el cas és que estan a només vint minuts d’Inca". De totes maneres, Biel Gili no digué que s’hagués descartat que el Fisiomedia Manacor pugui jugar finalment a casa. "Estam estudiant diverses solucions, encara que de moment cap no ha prosperat".

Tot i això, el director general d’Esports tampoc no es mostrà molt segur de la conveniència de fer un nou pavelló a Manacor a corre-cuita. "Hem de tenir en compte que estam passant per una crisi econòmica molt seriosa i hem de considerar el que s’ha d’invertir per poder fer un pavelló nou. Quan hi ha doblers es poden fer moltes coses, però quan aquests són més justos s’han de considerar les alternatives. Fer una instal·lació que pot costar uns deu milions d’euros perquè jugui un club una vegada cada quinze dies durant sis mesos a l’any en la cojuntura econòmica en la qual ens trobam és arriscat". A més, Gili, afirmà que també s’ha de veure si el projecte té futur, ja que s’han donat situacions semblants en les quals després el pavelló ha perdut el sentit.