TW
0

Principi d’acord. Vicenç Grande ven el Mallorca al grup empresarial i inversor anglès que presideix Paul Davidson, el Llanterner. Davidson es convertirà així en l’accionista majoritari del Reial Mallorca amb la ferma voluntat de mantenir i de millorar el posicionament de l’entitat en l’elit del futbol espanyol i europeu.

En tot cas, Grande i Davidson just han arribat a un preacord, que ha de quedar formalitzat en les pròximes setmanes, després d’una due diligence que quantificarà de manera definitiva l’oferta econòmica de Davidson a Grande.

A més, la venda del club queda també pendent de la decisió que han de prendre els òrgans del concurs de creditors del grup Drac. Binipuntiró, l’empresa de Vicenç Grande propietària de les accions del Mallorca, és una de les que han presentat un concurs de creditors.

Així mateix, l’acord preveu que Vicenç Grande continuï com a accionista de l’entitat i, a més, en presidirà la Societat Anònima Esportiva almanco durant els pròxims cinc anys. És a dir, que Grande ven però no se’n va.

Davidson té fins dia primer de setembre per fer efectiva la compra del Reial Mallorca. dBalears ha pogut saber que el preacord estableix per a Davidson un desemborsament econòmic que frega els vint-i-cinc milions d’euros.

L’entesa entre Grande i Davidson suposa, evidentment, descartar l’oferta del també anglès Patrick Sheperd. Davidson, almanco fins ara, just s’ha interessat pel paquet accionarial de Grande. És a dir, que almanco en principi, José Miguel García, Joan Buades i Xavier Cabotà es mantindran com a accionistes. L’acord, a més, preveu la possible col·laboració entre les empreses de Davidson i el grup Drac.

Notícies relacionades

Paul Davidson: "el Llanterner"
El nom de Paul Davidson no resulta gaire conegut a Mallorca, però al món de les finances de la City londinenca se’l coneix de sobres. Davidson, anomenat al seu entorn el Llanterner, és un inversor anglès de 52 anys que es féu ric amb el negoci de les canonades.

El grup empresarial que lidera, Fluid Leader Group, patentà un sistema per arreglar i col·locar oleoductes que ha estat inserit amb èxit als camps petrolífers del Golf Pèrsic. Aquesta ha estat la font de riquesa de Davidson i el seu grup, estrenat fa un mes a borsa amb un capital de 90 milions de lliures. No és estrany que també se’l conegui amb el malnom de l’Inventor.

La instal·ladora de canonades ha fet diversos tractes amb la família Al Qassimi per construir plantes de producció a Sharjah (Emirats Àrabs Units), però també preveu obrir unitats de manufactura al Regne Unit per apoderar-se del mercat britànic.

A més de les seves activitats com a empresari, Davidson va provar sort al món de les inversions d’alt risc el 2002. La seva aventura acabà als tribunals, però la raó li donaren la raó.

L’empresari invertí 6 milions de lliures en l’empresa d’investigació farmacèutica Cyprotex, a través de les apostes financeres de City Index. L’organisme encarregat de controlar aquestes pràctiques al Regne Unit, l’Autoritat dels Serveis Financers (FSA en anglès) trobà que Davidson estava incorrent en algun tipus d’abús de mercat, motiu pel qual el portà als tribunals.

El 2006, els tribunals britànics sentenciaren a favor de l’empresari i obligaren la FSA a indemnitzar-lo amb 5 milions de lliures, encara que Davidson pretenia obtenir-ne devers 100.

Els magistrats trobaren que la FSA havia realitzat unes acusacions "totalment infundades", després d’un judici on Davidson es defensà a si mateix. L’empresari explicà que el procés judicial provocà "la bancarrota de la seva empresa i del seu matrimoni". Ara, Davidson aterra a Mallorca per provar sort en un negoci molt de moda entre els empresaris, la gestió de clubs futbolístics.