Calderón supera la primera assemblea

Els socis del Reial Madrid rebutjaren canviar l'actual sistema de vot per correu en les eleccions

TW
0

Ramón Calderón afrontà ahir com a president del Reial Madrid la seva primera i controvertida assemblea, marcada per la polèmica del vot per correu, que amb un escàs marge de representació mantindrà de moment l'actual sistema perquè obtingué el suport de 193 socis i el rebuig de 119.

Després d'unes primeres hores amb més de mil assembleistes, que acceptaren les propostes de la directiva, passades més de sis hores s'arribà al punt inclòs en l'assemblea extraordinària per modificar el sistema de vot per correu, i només 320 socis es pronunciaren per optar a mantenir el model vigent.

El primer ensurt de l'assemblea més llarga de la història, en la qual Calderón reconegué que mai no arribà a un acord amb el Milan per Kakà i no es referí als futurs fitxatges dels argentins Gago i Higuaín, es produí en el punt inicial de l'ordre del dia sobre l'ampliació a quinze dels membres de la directiva. Una errada del secretari de la junta, Antonio Medina, el dugué a anunciar que els 472 vots emesos a favor (391 en contra) eren insuficients per admetre aquest augment, que segons digué necessitava majoria absoluta.

Amb aquest primer rebuig, Ramón Calderón prengué la paraula per dirigir-se als socis i exposar la feina del seu equip durant els cinc mesos que du a la presidència i per fer un crida a la unitat, davant les «mesquines» crítiques llançades des de l'oposició, que «no pot guanyar a les urnes».

Calderón, que es referí a un «balanç bastant favorable» de la seva gestió tant esportiva com econòmica, oferí detalls del nou contracte per a la cessió dels drets audiovisuals del club a la productora Mediapro i es mostrà obert a la possibilitat de convocar eleccions, si aquest és el sentir dels socis. Abans de tractar els següents punts de l'ordre del dia, el secretari de la junta corregí la seva errada i donà per vàild el resultat de la votació per ampliar a quinze el nombre de directius, ja que aquest augment només necessitava la majoria simple que havia rebut.