L'asturià Fernando Alonso (Renault), líder sòlid del Mundial, que diumenge passat es va imposar des del principi i fins al final en el Gran Premi de Bahrein, s'ha convertit, amb només 23 anys, en la nova estrella de la Fórmula 1 i l'hereu de Michael Schumacher.
El carismàtic pilot asturià va entrar líder a Bahrein després d'aconseguir la «pole» i la victòria en una èpica jornada a Malàisia, i va sortir reforçat després de repetir la gesta.
El triomf d'Alonso a Bahrein convida a somiar en noves proeses si s'analitzen les prestacions de l'R25 i dels seus pneumàtics. Més encara si s'hi afegeix que l'asturià arribarà amb el motor -que ha de resistir dos grans premis, segons les noves regles- gairebé intacte a Imola, on es disputarà la següent prova del Campionat del Món el pròxim dia 24.
A San Marino es pot esperar una altra gran correguda d'Alonso i de l'escuderia Renault de Flavio Briatore, que han pres el relleu de Ferrari i de l'alemany Michael Schumacher -set vegades campió del món-.
Fa exactament un any, també en el luxós circuit de Sakhir, «Schumi» firmava un dels seus doblets triomfals al costat del seu company brasiler Rubens Barrichello i encapçalava el trio dominador de la F-1 al costat de Ferrari i Bridgestone, la firma japonesa que subministra les rodes a l'escuderia.
A data d'avui, en Fórmula 1 manen amb fermesa Michelin -que ha fabricat un pneumàtic tan bo a una volta com en tandes llargues-, Renault i Alonso.
Ho sap bé Bernie Ecclestone -el cap a la jungla del gran motor- que entén de moltes coses, però sobretot de negocis, esfera en la qual va trobar fa temps un alumne privilegiat en la figura de Briatore, el director esportiu més espectacular i glamurós.
Cada vegada són més freqüents les visites del britànic amotorhome de Renault. Alonso és ara mateix el millor valor, i a l'alça, d'un esport que necessita figures com ell que mantinguin vives les transaccions de luxe en l'àrdua batalla industrial que representa el dia a dia a la Fórmula 1.
Mediàtic
Que serveixi d'exemple que, abans de pujar una altra vegada al cotxe i reprendre les proves, aquest dimecres, al circuit barceloní de Montmeló -al qual arribarà líder del Mundial, d'aquí a dues curses-, Alonso va sortir amb rapidesa de Bahrein amb rumb a Basilea (Suïssa), on ahir presentà una sèrie limitada del seu rellotge Sandoz.
No seria intel·ligent descartar Ferrari, però el seu nou F2005 va demostrar que encara no està a punt. Diumenge, Barrichello només va poder ser novè i Schumacher es va retirar. L'home-rècord de la F-1 només porta dos punts, en el pitjor inici de temporada de tota la seva carrera. En Fórmula 1, ara mateix, qui mana és Alonso.
El pilot de moda deu el seu èxit a un talent natural que va fomentar i va depurar el seu pare, José Luis, que li va construir el seu primer kart quan només tenia dos anys. Des d'aquell moment, Alonso ha estat sempre aferrat a un volant.
Alonso va anar creixent en paral·lel a la potència dels motors que impulsaven els seus cotxes. Fins que, de la mà de Briatore, ha aconseguit triomfar en la categoria màxima: el desert de Bahrein va consagrar la unió del millor bòlid amb el millor pilot.
Ningú no li ha regalat res, perquè Fernando no és un fill de papà. És un campió del poble. I molts dels que abans li negaven el pa i la sal ara perden les maneres per fotografiar-se al costat del crack del Principat d'Astúries.
Amb 23 anys, Alonso ja ha disputat 54 corregudes a la Fórmula 1 i en més de la cinquena part d'aquestes -en onze- ha acabat entre els tres primers. La seva primera visita al pòdium va arribar l'any 2003, a Malàisia, on es va convertir en el més jove a fer-ho, un dia després de firmar la pole de menor edat de tota la història. La primera de les cinc que ha aconseguit.
Mesos després, als 22 anys i 27 dies, es va convertir en el més jove a guanyar una cursa, la d'Hongria. Anteriorment també va ser el més novell a marcar volta ràpida, la de Canadá 03. Aquesta temporada ha elevat ja a tres -amb les de Malàisia i Sakhir- la seva relació de victòries i la campanya just ha començat. El futur és d'Alonso.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.