Kelly Holmes, la millor corredora britànica de mig fons de la història, prengué a la seva amiga de Moçambic, Maria Mutola la corona olímpica dels 800 metres amb un esprint agònic que acabà amb un temps d'1:56.38 com a colofó d'una cursa de gran nivell en la qual cinc atletes baixaren d'1:57.
Mutola, que havia guanyat totes les grans competicions des dls Jocs de Sydney -nou títols mundials-, afrontà la recta final en primera posició, però en els darrers metres quedà clavada i anà perdent posicions fins av quedar fora del podi. Per darrere Holmes, que es penjà la medalla d'or, entraren la marroquina Hasna Benhassi, campiona mundial en pista coberta de 1.500 el 2001, i l'eslovena Jolanda Ceplak, plusmarquista mundial també de pista coberta, i es penjaren la plata i el bronze de manera respectiva.
En la prova dels 400 metres masculins, els Estats Units ocuparen els tres llocs del pòdium, però dels seus tres corredors, el campió, contra tot pronòstic, va ser el de raça blanca, Jeremy Wariner, un deixeble de Michael Johnson que comença a emular el seu mestre amb només 20 anys. La seva medalla d'or la va adornar amb una nova marca personal de 44.00 segons, millorant per 37 centèsimes el seu millor registre anterior. Els seus compatriotes, Otis Harris i Derrick Brew, foren plata i bronze.
Per altra banda, l'hongarès Robert Fazekas va batre el rècord olímpic de disc amb un llançament de 70'93 en el seu segon intent i això li bastà per derrotar el favorit, el lituà Virgilijus Alekna, que quedà en 69'89 i fou plata i el també hongarès Zoltan Kovago guanyà el bronze.
La final femenina de 5.000 metres escenificà la vella història de rivalitat entre kenyanes i etíopes amb el desenllaç habitual: guayà l'etíop Meserte Defar per davant la kenyana Isabella Ochichi.
La xinesa Yingjie Sun, amb els seus braços caiguts, revolucionà la correguda amb un parcial de 3:12 en el primer quilòmetre. La turca Abeylegesse, plusmarquista mundial, passà a liderar la prova a 6 voltes per al final, i l'etíop Meseret Defar fou, al principi, l'única que respongué al seu atac. Una volta després s'hi afegí la kenyana Ochichi, que imposà un ritme que acabà enfonsant la turca. En l'esprint final, com gairebé sempre, l'atleta d'Etiòpia fou més ràpida.
En la competició de triple salt femení, la victòria va ser per a la camerunesa Francoise Mbango, que havia aconseguit dues medalles de plata consecutives en campionats del món. Mbango superà el rècord africà amb una marca de 15'30 metres i deixà sense la medalla d'or la grega Chrisopiyi Devetzi.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.