TW
0

El nedador mallorquí Juan Diego Gil va quedar a les portes de la medalla de bronze, en aconseguir una quarta posició als 100 metres braça a la categoria de SB12.

Gil va marcar un temps d'1.17.26, però aquesta marca no li va bastar per arribar a les tres posicions de privilegi que donen dret de medalla.
El vencedor de la prova, i medalla d'or, va ser l'australià Kingsley Bugarin, amb un temps d'1.10.06, i baté d'aquesta manera el seu propi rècord del món. La plata va ser per al polonès Robert Musiorski, 1.15.16, i el bronze, per al britànic Darren Leach, amb 1.15.79. Així doncs, el mallorquí Juan Diego es va haver de conformar amb un meritori diploma olímpic. Avui, als 400 lliures, demà, als 100 metres lliures, i dijous, als 100 papallona, tindrà tres noves oportunitats de penjar-se alguna medalla paralímpica a Sydney.

Quant a l'actuació espanyola ahir a Sydney, cal destacar dos noms propis, Dèbora Font i Alfonso Fidalgo. Font, nedadora catalana de només quinze anys i cega total, va aconseguir la medalla d'or a la prova dels 100 metres braça, i va superar la mítica nedadora australiana Trischa Zorn, i va batre el rècord mundial deixant el crono en l'excel·lent plusmarca d'1.26.25.

Els altres grans triomfadors espanyols a la piscina varen ser Juan Francisco Jiménez, or als 400 metres lliures en la categoria de discapacitats físics mitjans, i Jaime Serrano, triomfador sobre la mateixa distància però a la categoria de discapacitats físics lleus.

I ja allunyats de l'aigua, l'altre nom propi de la delegació espanyola als Jocs Paralímpics de Sydney va ser Alfonso Fidalgo, ja que confirmà que és l'autèntic dominador dels llançaments paralímpics. Si va perdre l'or al llançament de pes davant el també espanyol David Casinos i s'hagué de conformar amb la plata, ahir no va perdonar en la seva altra gran especialitat, el disc. Fidalgo, campió paralímpic a Barcelona 92 i Atlanta 96, es va imposar amb una marca de 42.19.

La jornada en l'atletisme espanyol es completà amb l'or de César Carlavila i la plata d'Abel Avila als 800 metres per a cecs parcials, i el bronze per a Santiago Sanz, bronze als 800 metres per a tetraplègics.