Centres públics d’Esporles, Palma i Inca perdran grups el proper curs escolar, «si la Conselleria no rectifica»

Mentrestant, segons denuncia SIAU, la concertada no ha deixat de créixer en línies i recursos

TW
0

El Sindicat Independent, Autònom i Unitari (SIAU) ha denunciat aquest dijous a través d’un comunicat que «novament, la política educativa de l’actual Conselleria d’Educació continua regant de recursos l’escola concertada i privada al mateix temps que desmantella l’escola pública». Per a SIAU, l’administració està preparant el terreny perquè l’inici del següent curs escolar compti amb menys grups a diversos centres públics de les Balears.

Per a entendre la situació, cal primerament conèixer que fa només uns dies SIAU ja va denunciar l’increment de places anunciat pel centre concertat Monti-sion. Posteriorment, el sindicat ha fet referència a quatre casos, tres exemples, de retallades en centres públics.

En primer lloc, l’IES Josep Font i Trias (Esporles), on, segons explica SIAU, el Govern pretén retallar un grup de 3r d’ESO, «tot i que el centre s’hi oposa fermament». En segon lloc, citen el cas de l’IES Inca, un centre també contrari a les retallades que patirà la supressió d’un grup de Batxillerat (mig grup de 1r i mig grup de 2n), «si la Conselleria no rectifica». En tercer lloc, l’IES Ses Estacions (Palma), un centre amb molt d’alumnat nouvingut, que veurà reduïts els seus grups de 2n d’ESO, passant de 4 grups a només 2. I, finalment, el cas de l’IES Politècnic (Palma), «que pateix un desmantellament total de grups».

Notícies relacionades

Però, «aquests no són els únics centres públics afectats per aquestes retallades», alerten des de SIAU. «El llistat és molt extens i, curiosament, tots els centres afectats són públics, mentre que l’escola concertada i privada continua veient créixer les seves línies i recursos», assegura el sindicat.

Mentre els centres públics perden grups i places «a un ritme frenètic», centres concertats de la mateixa zona d’escolarització, com Monti-sion, «no fan més que guanyar noves línies (una línia més de 1r i 2n d’ESO, i la possibilitat de mitja línia de Batxillerat artístic)». Un altre exemple és el de la Salle de Maó, que enguany ha començat a impartir Batxillerat i, l’any vinent, tindrà més grups.

Des de SIAU, finalitzen el comunicat, «exigim a la Conselleria que aturi de manera immediata aquest procés de desmantellament de l’escola pública. La creació de noves línies en l’escola concertada i privada a costa de retallar grups en els centres públics, és una política injustificable que atempta contra el dret d’una educació pública, gratuïta i de qualitat per a tots els infants i joves de les Illes Balears. Aquesta privatització encoberta de l’educació pública no la tolerarem».