Pel que fa a la producció pròpia, el 2021 va entrar en funcionament la planta de Llanillos, finançada amb aportacions voluntàries al capital social. Això ha fet augmentar un 21% la generació de Som Energia respecte de l’any anterior, i ha arribat als 18,82 GWh, equivalent a l’ús anual de gairebé 6.500 llars.
També l’autoproducció ha crescut considerablement. Amb les compres col·lectives d’instal·lacions fotovoltaiques que impulsa la cooperativa a través dels Grups Locals, el 2021 s’han posat en marxa 1.000 instal·lacions més d’autoproducció, i en un any s’ha doblat aquesta generació d’energia, que ha passat de 3,8 a 7,56 GWh.
Amb tot, el 2021 va ser un any de canvis i dificultats per la inestabilitat del mercat elèctric. «Per això vam prendre diverses mesures, entre les quals l’obertura de capital social voluntari. La resposta de les persones i entitats sòcies va ser molt reconfortant, i en tres setmanes s’havien assolit 10 milions d’euros», han remarcat.
Totes aquestes dades estan recollides a la Memòria social i econòmica 2021. Precisament, la Memòria serà un dels punts de l’Assemblea General de la cooperativa, que se celebrarà el 18 de juny.
Som Energia és una cooperativa de comercialització i producció d’energia verda que va néixer el 2010 amb el ferm propòsit de canviar l’actual model energètic cap a un de 100% renovable i democràtic. Actualment compta amb més de 81.000 socis i 126.000 contractes de subministrament elèctric a tota la Península, Illes Balears i Canàries.
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Està molt bé poder-se independitzar del oligopoli electrofranquista de sempre. Felicitats !
Es lamentable i crida molt l'atenció, que les Institucions Públiques, Estatals, Autonòmiques i Locals, ajudin i potencien més les empreses privades amb ànim de lucre, que no pas les cooperatives democràtiques, que desenvolupen i fomenten activitats econòmiques mediambientalment i socialment sostenibles.