La fusió de Bankia i CaixaBank podria suposar la destrucció del 50% dels llocs de feina. | GrupSerra

TW
8

El Secretariat Permanent del SABEI-CGT ha considerat aquest diumenge que la possible fusió de Bankia i CaixaBank és «un mal negoci» que podria suposar la destrucció del 50% dels llocs de feina.

El sindicat s'ha posat en contacte i a disposició dels sindicats 'germans' d'ambdues entitats, Unió Obrera Balear (UOB) a Bankia (antiga Sa Nostra) i el Sindicat Independent de Balears (SIB) a CaixaBank (abans La Caixa), com a sindicats majoritaris en els seus Comitès d'empresa, per a mostrar el seu suport així com el «rebuig total a aquesta perversa operació».

Segons la CGT, l'anunciada fusió que «hem d'aturar» és «un mal negoci per a tothom» que implica 6 punts crítics:

1. Pels treballadors, ja que suposaria la destrucció del 50% dels llocs de feina, ja que competeixen en el mateix mercat i simplement volen reduir costos reduint plantilles pel tancament massiu d'Oficines.

2. Pels clients, que veuran un deteriorament de la qualitat del servei encara molt més gran, afegit a la creació d'un monstre bancari que elevarà tarifes i restringirà la concessió del crèdit, en mans d'una direcció encara més llunyana als orígens illencs d'ambdues entitats.

3. Pels empresaris i comerciants, perquè un monopoli els farà captius de la «dictadura del capital. El capitalisme només pot funcionar si hi ha competència, i a l'Estat espanyol, i en especial a les Illes Balears, l'efecte és molt més greu, donada la implantació històrica de Sa Nostra i La Caixa».

Notícies relacionades

4. Per la societat civil, ja que consolida el robatori del patrimoni històric de les Caixes d'Estalvi, de Sa Nostra i de La Caixa. Ambdues entitats a través de l'obra social revertien part del benefici en biblioteques, escoletes, residències i centres de discapacitats.

5. En protecció de la natura i en beques d'estudi i investigació. En Obra Social, que unit a un gran patrimoni, veiem com no sols no es torna, sinó que decreix i va desapareixent.

6. Per l'Estat. Es perd definitivament l'oportunitat i necessitat de tenir una banca pública, com té Alemanya, França i Itàlia. No només es perdran els 24.000 Milions d'euros que va rebre Bankia d'Europa (i que tots els ciutadans haurem de tornar), sinó que quedem totalment en mans del trident infernal, Caixabankia, Santander i BBVA-Sabadell.

Per tots aquests motius, des de la CGT demanem a tots els ciutadans que mostrin «el rebuig a aquesta decisió que han maquinat des de Madrid, València i Brussel·les els Srs. Sánchez, de Guindos i la Sra. Calviño a esquena de la ciutadania i del mateix govern, en ple estiu i en plena i brutal crisi econòmica i social provocada per la COVID-19».

En especial, des del sindicat fan una crida als clients d'ambdues entitats per fer valdre la seva força «com a consumidors, amb contundència i determinació, fent costat a les organitzacions sindicals que representen, tant UOB com el SIB, a la majoria de treballadors i treballadores de les Illes i que veuen no només perillar els seus llocs de feina, sinó el servei que sempre han volgut donar».

«Creiem sincerament que o la ciutadania reacciona ja, i es mobilitza per a recuperar el 'servei essencial' que suposa una pluralitat i diversitat d'entitats financeres illenques i properes o mai més les tornarem a tenir. I sense aquesta pluralitat difícilment podrem, gràcies a la seva feina d'intermediació i de confiança i coneixement del client, ni estalviar amb seguretat ni accedir a un crèdit necessari per a poder fer possible tenir un negoci, una botiga o un ca nostra», ha sentenciat el sindicat.