03/09/2020 Empresarios del sectori turístico debaten sobre la crisis de la Covid-19. ECONOMIA | Europa Press

TW
1

Empresaris turístics de l'Estat espanyol han debatut aquest dijous a Palma les estratègies de futur per a la recuperació del sector i les mesures específiques de suport institucional necessàries davant la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de la Covid-19 i han coincidit que els pròxims mesos seran «dolents i durs» per al sector.

Amb motiu de la celebració de la Mesa Nacional de Diàleg Social aquest pròxim divendres a Palma, Exceltur ha organitzat aquest dijous una Assemblea General Extraordinària a l'hotel Meliá Marina Palma, on s'han congregat els presidents i consellers delegats de diferents empreses turístiques líders que integren l'associació, acompanyats per autoritats de Balears i Palma.

Entre els empresaris assistents hi havia el president de Vueling i pròxim president d'Ibèria, Javier Sánchez-Prieto; el president d'Exceltur i vicepresident executiu & CEO de Meliá Hotels International, Gabriel Escarrer; la consellera delegada de RIU, Carmen Riu; el president i conseller delegat del Grup Palladium, Abel Matutes; el president de Balearia, Adolfo Utor; el conseller delegat de Jumbotours, Ginés Martínez i la consellera delegada del Grup Piñero, Encarna Piñero.

Frases com «vénen mesos dolents», «haurem de preparar-nos per a aguantar la situació» o «no som optimista de cara a la tardor i a l'hivern fins que no hi hagi un veritable avanç contra la malaltia» són algunes de les opinions que s'han escoltat al llarg del debat entre empresaris del sector.

Per això, Abel Matutes, president i conseller delegat de Grup Palladium, ha demanat dotar les empreses de liquiditat per a afrontar la crisi i mirar a llarg termini per a protegir el sector i veure quines qüestions es podrien millorar a Espanya.

En nom dels empresaris, Exceltur ha reclamat al Govern espanyol un pla de suport transversal i específic per al turisme, en el qual s'incloguin suports de caràcter financer i fiscal amb fons propis i de la UE, així com mesures per a assegurar la supervivència i viabilitat de les empreses que formen part del sector.

«Ja no és possible mantenir la validesa d'un tractament i mesures per al turisme similars o homologables a la resta de sectors, davant les singularitzis pròpies, dimensió del problema i la dramàtica situació en el sector», han remarcat des de l'associació.