La patronal del Lloguer Turístic de les Balears (Habtur) estima que anualment el sector del lloguer turístic «inverteix més de 50 milions anuals a Mallorca en una àmplia diversitat de sectors» relacionats amb el manteniment d'una llar.
Des de la patronal, es considera que a més dels ingressos generats de forma directa pel visitant, des del sector es contribueix a millorar l'economia del teixit empresarial de les illes, «que està en un 95% està format per petites i mitjanes empreses».
Segons remarquen el lloguer turístic, no «només beneficia a comerços i restaurants», sinó també a tot un «ampli ventall d'empreses com electricistes, lampistes, pintors, fusters, ferrers, jardiners, entre altres».
El president d'Habtur, Antoni Serra, ha explicat que «un propietari d'habitatge turístic, fa millores anualment i això suposa una injecció important en l'economia insular». «Hem de tenir en compte que som un sector de petits propietaris i no encarreguem el treball en grans empreses sinó a les petites empreses locals i aquests és un valor afegit que aportam a la societat balear», ha assegurat.
Habtur calcula el sector del lloguer turístic «inverteix més de 50 milions anuals a Mallorca»
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Efectivament, el lloguer turistic està prohibit a Palma, però tothom sap de pisos que continuen llogan-se a turistes. El control és nul, i les denúncies no s'investiguen. També es vera que hi ha altres factors, i baixar els preus d'un lloguer serà dificil. Però pens, i és la meva opinió personal, que els lloguers turistics, tenen bona part de culpa.
Sergi S'ha magnificat molt l'impacte del lloguer turístic en el preu dels lloguers. Ja fa 2 anys que està prohibit el lloguer turístic a Palma i, encara que s'ha liquidat la major part de l'oferta, els pisos continuen pujant de preu.
I a quí perjudica? A tots els ciutadans que no poden llogar per viure on ha estat ca seva, el seu barri, la seva ciutat de sempre. A tots els pocs ciutadans que encara viuen al centre, i que cada vegada tenen menys possibilitat de fer la compra al seu barri, perque els preus han pujat, gracies a aquest turisme, o perque sols troben productes pensats pels visitants.