TW
1

Les taxes turístiques de les principals ciutats europees han registrat una pujada generalitzada aquest estiu, així mentre París ha pujat les seves taxes un 12%, altres ciutats com Niça han registrat alces de fins a un 400%.

Europa

Les principals ciutats d'Europa tenen taxa turística.

A Portugal, Lisboa cobra 2 euros per nit i persona, fins a un màxim de 7 nits consecutives. La regió de l'Algarve cobra 1,5 euros per persona i nit.

A Holanda, Amsterdam: 7% del total del cost de l'habitació. Eindhoven el 3,5% i Rotterdam el 6,5%.

A Alemanya, Berlín i Colònia el 5% del total de la factura de l'allotjament. A Hamburg tenen diferents taxes que van des dels 0,50 cèntims als 4 euros d'acord al tipus d'allotjament.

A Itàlia, Roma cobra entre 4 i 7 euros per nit i persona i Nàpols i Florència de 3 a 5 euros. A Milà entre els 3 i 5 euros però amb una reducció del 50% en l'import durant l'estiu.

Balears i Catalunya

Mallorca, Eivissa, Formentera i Menorca tenen tarifes que van des dels 4 euros per persona i nit en hotels de cinc estrelles, 3 euros per als de quatre, 2 euros per als de dues i tres estrelles i 1 euro per a hostals, pensions o altres infraestructures turístiques com a càmpings, albergs o refugis.

Als apartaments de lloguer turístic, a les Illes Balears, es cobra 4 euros pels habitatges de quatre claus superior, 3 euros pels de tres claus superior i 2 euros pels de dues i tres claus. El govern de Balears recapta al voltant de 120 milions d'euros per any amb aquest impost.
Catalunya compta amb una taxa diferent per a Barcelona i per a la resta de la comunitat autònoma. Barcelona cobra 2,25 euros per a hotels de cinc estrelles, 1,10 euros per als de quatre i 2 euros per als de tres o menys estrelles. Els apartaments turístics paguen una única taxa per persona i nit de 2,25 euros.

La resta de Catalunya compta amb tarifes semblants, 2,25 euros per als establiments de cinc estrelles, 0,90 cèntims per als de quatre estrelles i quatre estrelles superior i 0,45 per a la resta d'allotjaments i equipaments turístics. Fora de Barcelona, els apartaments turístics tenen una taxa de 0,90 cèntims per persona i nit.
Al Món
Edimburg, Kíev, Tòquio, Venècia són clars exemples de ciutats que han començat a implementar l'impost turístic aquest 2019. Però altres destinacions com Londres, Oxford, Tenerife o Canàries estan debatent si començar a cobrar aquest impost el 2020.

Aquestes pujades no només afecten destinacions europees, per exemple, des del passat 7 de gener, els qui visitin el Japó han d'abonar una taxa extra de 1.000 iens (una mica més de 7,50 euros) per a sortir del país. L'import es carrega directament en el bitllet d'avió del turista.

Nova Zelanda ha començat a cobrar aquest any 35 dòlars neozelandesos com a concepte de taxa turística a cada viatger. La majoria de les destinacions del Carib ja cobren també algun impost turístic.

En destinacions asiàtiques com Bali s'ha de pagar 10 dòlars de taxa turística i en uns altres com Malàisia aquest impost ascendeix a uns 2 euros per nit i persona. Als Estats Units igual. En algunes ciutats com Houston l'impost turístic allí anomenat 'occupancy tax' és del 17% de l'import total de la factura de l'allotjament.