Imatge de l'edifici de Bankia. La fusió implicarà el tancament de 99 oficines, la majoria del BMN. | Bankia
La fusió entre Bankia i Banc Mare Nostrum (BMN) es materialitzarà aquesta setmana, atès que els accionistes de la segona entitat es convertiran en titulars d'accions de la primera a partir del dijous, 11 de gener, quan està previst que se'ls lliurin els títols corresponents al bescanvi.
Serà l'endemà, el 12 de gener, quan les noves accions emeses per Bankia per procedir al bescanvi comencin, previsiblement, a cotitzar. En concret, seran admesos a negociació 205,63 milions de títols ordinaris d'un euro de valor nominal.
Podran acollir-se al bescanvi de la fusió un total d'1.610 milions d'accions de BMN, és a dir, els 1.613 milions de títols que componen el capital social de l'entitat absorbida menys els 3,59 milions d'accions que té en autocartera.
Els accionistes de BMN que disposin d'una quantitat de títols que no doni dret a rebre un nombre sencer d'accions de Bankia -la relació de bescanvi és d'una acció ordinària de Bankia per cada 7,82987 de BMN-, podran adquirir o transmetre títols per rebre un nombre sencer d'accions.
Aquest pas es produeix després que l'entitat obtingués totes les autoritzacions administratives necessàries per dur a terme la fusió per part del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), del Banc Central Europeu (BCE), del Banc d'Espanya i de la Direcció general d'Assegurances i Fons de Pensions (DGSFP).
A més, divendres passat, 5 de gener, estava previst que s'inscrivís la fusió en el Registre Mercantil de València, localitat en la qual Bankia té situada la seva seu social. L'entitat va atorgar l'escriptura de fusió per absorció de BMN per part de Bankia una setmana abans.
Regulació de l'ocupació
Els accionistes de BMN es convertiran en titulars de Bankia coincidint amb l'inici del període de consultes de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que negociaran l'entitat i els sindicats en el marc de la integració després de la finalització dels contactes previs la passada setmana.
El plantejament inicial del procés de reestructuració contempla la sortida de 2.510 treballadors, dels quals dels quals 1.118 correspondrien a la xarxa comercial i altres 817 als serveis centrals.
A més, es preveu la retallada de 200 llocs de treball amb motiu de la digitalització i la sortida d'uns 375 empleats que actualment es troben en excedència voluntària per l'aplicació d'altres ERO i que s'incorporaran a partir de 2018.
Bankia i BMN tenen conjuntament 17.531 empleats, per la qual cosa l'ajust plantejat suposaria la sortida del 14,32% de la plantilla de la societat resultant de la fusió. Així mateix, l'entitat planeja tancar unes 99 oficines d'ambdues entitats en el marc d'aquest procés, de les quals la majoria, el 72,72%, correspondrà a BMN.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.