El director general d'Ocupació i Economia del Govern, Llorenç Pou, ha reclamat aquest dimecres que l'Estat reconegui la incidència de la població flotant en cada territori a l'hora de calcular la distribució de fons estatals per a polítiques d'àmbit autonòmic, en aquells casos en els quals la població sigui un element clau de negociació en aquesta distribució.
Pou, que ha assistit avui a Madrid al grup de treball per a abordar l''Estratègia Nacional Front el Repte Demogràfic' que convoca el Ministeri de la Presidència i per a les Administracions Territorials, ha manifestat que mentre algunes comunitats presenten un problema de despoblament, Balears pateix un fenomen diferent per la estacionalitat de l'activitat turística.
Això, sumat a l'increment de població laboral de fora de les illes en temporada alta, accentua més que en altres comunitats els efectes de població flotant.
En concret, el Govern ha indicat que segons les darreres dades disponibles, la incidència de la població flotant a Balears va arribar a un 30 per cent de mitjana durant l'any 2016.
Llorenç Pou ha afegit que aquest increment de població «és un element estructural no resolt per l'Estat i que causa un problema d'infrafinançament, que exigeix trobar una solució».
El director general ha apuntat que aquest increment de població, «agreujat en temporada alta», «provoca que les infraestructures i serveis públics hagin de donar resposta a un major nombre de necessitats», i «plantar cara a unes despeses que no tenen una contrapartida a nivell d'ingressos ja que l'Estat no els contempla en el càlcul del sistema de finançament autonòmic, un fet que s'accentua a Balears per la indivisibilitat de les infraestructures insulars».
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Ara mateix veig les notícies de TV3 cat donant els resultats de "La Grossa de Sant Jordi". Una bona manera de recaptar doblers, seria amb una loteria balear.