García assenyalà que les Illes Balears tindran un règim singular per al desenvolupament d'energies renovables (mentre que l'objectiu europeu és assolir un 20% de la producció l'any 2020, actualment aquestes energies suposen un 1,8% de la demanda a les illes).
La segona mesura està destinada a simplificar l'administració i implicarà reformes a les lleis de mines, comerç i joc. També s'elaborarà un decret per fomentar l'artesania i la unificació de tràmits al sector industrial.
En tercer lloc, García anuncià que impulsarà un pla de ciència i innovació, amb mesures per millorar l'aplicació de les noves tecnologies i afavorir el desenvolupament de la investigació a la universitat.
La quarta línia d'actuació anirà destinada a donar suport al petit i mitjà comerç, amb programes de modernització dels centres comercials urbans.
Afavorir les inversions dels projectes empresarials, tant dins l'àmbit intern com mitjançant la recerca d'inversors externs, serà l'objectiu de la cinquena mesura presentada per García.
Per últim, el conseller es referí al pla d'ocupació 2013- 2017 anunciat per José Ramón Bauzá, i indicà que d'aquí poc iniciarà negociacions amb els agents socials i grups parlamentaris en torn a un esborrany.
Els anuncis de Joaquín García no varen convèncer gaire l'oposició, que criticà "la inconcreció d'uns plans que no inclouen cap mesura que no hagués estat anunciada abans pel Govern", segons explicà el diputat del PSIB, Marc Pons. El portaveu de MÉS, Biel Barceló, recordà al conseller "les elevades xifres de l'atur" i es demanà "com pensa finançar" el paquet de mesures que ha presentat.
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Oh, si!. Parlen d´energies renovables, però permeten que els camps de golf reguin la gespa amb aigua potable de la desaladora.
Pep, por si no te has dado cuenta, el castellano no necesita subvenciones ni leyes protectoras. Es vuestro catalán inventado el que necesita respiración artificial.
També podrien incloure una llei de normalización lingüística del castellano i així poder subvencionar els cines en aquest idioma a més dels retols dels comerços, la prensa en castellà i totes les televisions públiques i privades que s'esforcen per emparar i promocionar aquest idioma tan marginat i mal portat.