Els turistes que s'allotgen a Eivissa i Formentera són els de major poder adquisitiu.
L'evolució de la rendibilitat dels allotjaments turístics balears durant els mesos d'estiu no es correspon amb l'evolució de l'ocupació. Així ho posa de manifest un estudi de la consultora mallorquina Imagine Tourism Consulting, elaborat a partir de les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Així, l'informe subratlla que a les Balears, amb taxes d'ocupació superiors al 90% i creixements d'ocupació del 5,2% respecte de l'any passat, els preus només s'han incrementat en un 3,5%, que, descomptant la taxa de l'IPC (2,5% a les Balears), dóna un augment real de preus de l'1%.
A més, l'estudi diferencia el comportament per illes, de manera que els turistes allotjats en establiments turístics de Mallorca són els que paguen de mitjana el preu més baix (73,5 euros), mentre que els turistes que trien Eivissa per passar-hi les seves vacances són els que paguen el preu més alt (86,9 euros), per sobre dels 65,6 euros que paguen de mitjana per nit els turistes que s'allotgen a Menorca. Tot i això, l'informe puntualitza que, pel que fa a estada mitjana, la cosa canvia, i els turistes de Menorca queden a l'illa una mitjana de 7,3 dies, els de Mallorca 7 dies i els de les Pitiüses, 6.
L'estudi també classifica els municipis -en funció de l'estada i els ingressos dels establiments hotelers- i els situa en una situació òptima, intermitjana i millorable. En aquest darrer cas hi figura la Platja de Palma, amb una estada mitjana inferior a sis dies i un preu mitjà per habitació de poc més de 60 euros. A més, l'estudi destaca que, si bé és la destinació de Mallorca la que més ha augmentat, tant en l'ocupació com en el preu de l'habitació, respecte de l'any passat, ocupa el darrer lloc en ingressos per habitació (363 euros). Aquesta quantitat és el resultat de multiplicar el preu per l'estada mitjana.
Per contra, els hotels dels municipis de Sant Llorenç, Muro i Pollença es troben a la zona òptima, ja que tant el preu mitjà per habitació com l'estada és superior a la mitjana de les Balears. De fet, els turistes allotjats a Pollença són els que més ingressos per habitació han generat durant els mesos de juliol i agost, 704 euros. A més, l'estudi fa una retrospectiva dels darrers 10 anys i indica que l'estada mitjana del turista estatal i internacional ha baixat a totes les Illes.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.