Reunió mantinguda ahir dematí per debatre possibles solucions que motivaren la vaga del transport turístic. | M. À. Cañellas.
Els sindicats del transport discrecional de les Balears no arribaren ahir a cap acord en una reunió amb la patronal, en la qual quedaren de manifest les discrepàncies entre els sindicats majoritaris (CCOO i UGT), que aposten per mantenir els drets dels treballadors, i els minoritaris (USO i SITD), que demanen un augment salarial.
El gerent de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT), Salvador Servera, explicà que el diàleg continuarà i que s'ha fixat una reunió per a demà a les 10.00 hores, que s'allargarà "tant com sigui necessari" per tal d'arribar a un acord, encara que va admetre que serà difícil que pugui tancar-se el mateix dia.
La Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) va oferir una pujada lleugerament superior al 2 per cent en el salari dels treballadors, sempre que aquests acceptin una "sèrie de contraprestacions". Així ho revelà el representant de CCOO en la reunió, Josep Ginard, qui indicà que, en principi, la seva organització està "en contra" de la proposta, si bé afegí que l'han d'analitzar amb detall.
Segons assenyalà, la patronal ha ofert aquesta pujada a canvi que es modulin alguns aspectes com la jornada laboral, les dietes o l'antiguitat. En aquest sentit, CCOO posa èmfasi en el fet que el seu sindicat no vol perdre cap de les condicions laborals aconseguides fins ara, i que la proposta els suposa "un cost". Mentrestant, USO reclamà a la patronal que compleixi "amb la seva paraula" de revisió salarial o "serà la responsable de tot allò que pugui passar d'aquí a final de temporada". USO, convocant de la vaga de divendres passat, exigeix a la patronal que deixi de jugar "al gat i la rata" i d'escudar-se en els altres sindicats, i que revisi el conveni col·lectiu "partint de l'IPC del 2010, que se situa en el 3%".
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
M'entristeix veure en què ens hem convertit. Si a qualsevol col·lectiu de treballadors se li ocorre obrir la boca per reivindicar millores salarials i laborals, tot d'una el poble li encén la foguera per cremar-lo. Els mitjans de comunicació, que viuen del poder econòmic, han fet una dura campanya en el temps que duim de crisi contra els treballadors, titllant-los d'insolidaris. Jo em deman: sempre que hi hagi atur serà il·legítim lluitar per millorar les teves condicions laborals? L'egoisme ens duu a criticar a mort qualsevol col·lectiu de treballadors que demana millores, excepte quan es tracta del nostre, és clar; llavors, ens agrada bé que ens escoltin. És el que passa, per exemple, amb els funcionaris. El 99% dels treballadors assalariats somiarien amb fer-se funcionaris. Els qui ho aconsegueixen passen a esser, òbviament, del bàndol dels defensors dels funcionaris. I els qui no, per una simple qüestió d'enveja, es converteix, automàticament, en l'atiador contra els "privilegis" dels funcionaris. En què quedam? Volem ser funcionaris, però després resulta que són uns cabrons? Hi ha qui ho entén? Això es diu egoisme.