El Govern just haurà de pagar en 25 dies les microempreses
Primer contacte de Bauzá i el vicepresident Aguiló amb els representants de PIMEM i dels autònoms
José Ramón Bauzá ha avançat part del contingut de la nova llei dels autònoms. | Ferran Aguiló - J. Morey.
La llei d'ajuda a l'emprenedor i a la petita i mitjana empresa que elaborarà el Govern de José Ramón Bauzá només considerarà obligatori que les administracions hagin de pagar les microempreses (de menys de 10 treballadors) en un termini màxim de 25 dies, segons concretà ahir la Vicepresidència Econòmica. El cap de l'Executiu i el vicepresident, Josep Ignasi Aguiló, es reuniren ahir amb el president de PIME Mallorca, Rafael Rubio; la presidenta de PIMEM Autònoms de Mallorca, Emilia Pascual, i el president de l'Associació de Peixaters, Francisco Bauzá. Tot seguit, mantingueren un encontre amb el president d'APTA-Autònoms de Balears, Jaume Sitjar.
Segons revelà Sitjar, algunes de les idees que el Govern preveu incloure en la llei són "la simplificació administrativa, l'eliminació o suspensió de les taxes municipals a l'hora d'obrir un negoci i el foment de l'agrupació d'autònoms". També esmentà la possibilitat que es fixi el termini màxim de pagament per part de les administracions en 25 dies.
"Amb aquesta llei es vol pagar en 25 dies, però si ara el termini són 60 i no paguen, val més que el deixin com està i que paguin en el termini que toca, perquè si adquireixen un compromís ha de ser per complir-lo", va dir. Tanmateix, fonts del departament que dirigeix Aguiló puntualitzaren que l'obligatorietat de pagar en 25 dies només afectaria microempreses a causa de la "inviabilitat" de fer-ho extensible a totes les pime.
Aprovació en 15 dies
Per part seva, la presidenta de PIMEM Autònoms de Mallorca, Emilia Pascual, explicà que tant ells com el Govern tenen "pressa" perquè s'aprovi la llei de suport a pime i emprenedors en un termini d'"entre 15 i 20 dies".
El projecte legislatiu s'inspira en una llei del País Basc i preveu mesures fiscals, rebaixes en les cotitzacions a la Seguretat Social, finançament per a l'inici d'activitat empresarial i agilitació dels tràmits administratius, segons indicà el president de PIMEM Mallorca, Rafael Rubio. Entre els objectius de la llei que Rubio considera prioritaris figura la simplificació administrativa, perquè "en ocasions els empresaris balears estan obligats a passar per les tres administracions -Govern, Consell i Ajuntament- per fer tràmits".
També a Illes Balears
- Intolerable: À Punt contracta un col·laborador que celebra la mort d'Ovidi Montllor
- L’organització juvenil Nosaltres sols! visibilitza l’arraconament del català a Calvià
- El Triatló de Portocolom amaga el català
- Golàs a l’Auditòrium de Palma: Jagoba Arrasate puja a l’escenari i emociona tothom amb un ‘bertso’
- Aquí està disponible 'Norats', la sèrie que el nou director d'IB3 no vol que mirem
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Més marquéting pepero: faran una llei preciosa; tothom dirà: aquests sí que fan les coses bé! I després no la podran complir per motius més que justificats. No hi ha res com saber quedar bé... Respecte a eliminar les taxes municipals, no puc evitar xapar-me de riure!! Nomès els faltava als ajuntaments recaptar menys: així sí que no cobrarà ningú!!!!
Just per començar, les administracions són les primeres en incomplir els terminis de pagament. Per continuar, i acabar: si ets una empresa petita, sense diners estalviats, basta que un client no te pagui per enviar-te a la ruïna. I això, a Espanya, no hi ha hagut cap govern que ho hagi intentat arreglar (això sí: Hisenda no deixarà de reclamar-te la part corresponent encara que tu no hagis cobrat)
Blablabla però no diuen res... M'ho estic imaginant, el que faran es davallar en aparença algunes quotes però en crearan de noves o pujaran d'altres (es diu "transferència negativa"). Les meves propostes, ja comentades anteriorment: Obrir una empresa a Espanya equival a la ruïna total: quotes d'autònom, Impostos sobre societats, etc. (criminalització de l'empresariat) les lleis del salari mínim (Se substitueix, en paraules de Hazlitt, un "baix" salari per l'atur). Les lleis sobre les condicions laborals. En una Economia lliure és el treballador qui negocia les condicions amb el seu patró i viceversa, cosa molt lògica. I s'eliminaria del tot l'economia submergida (que és el que evita que aquest país es converteixi en una Argentina 2 (2001)). l'afiliació obligatòria a sindicats (tothom ja sap en què consisteix el sindicalisme) i a la cambra de comerç, la protecció laboral (la indemnització per acomiadament, legislació laboral que és herència de Franco), els impostos sobre el treball i sobre el salari, els subsidis d'atur (no està lligat a la recerca de feina o a l'ampliació d'estudis), les regulacions (burocràcia, excés de tràmits administratius, tràmits comptables, lleis molt complexes i que condueixen a un cul-de-sac, etc.), llicències (per conduir un taxi, per obrir una farmàcia, per ser notari, per construir la teva pròpia casa...) lleis anti-venda ambulant (aquesta llei és justa quan als empresaris corrents els obliguen a pagar Impostos però és que cobrar Impostos és injust si no és deixen triar opcions de formar part del sistema o no). La creació dels diners per part de l'Estat, que crea molta inflació al ser un augment de la massa monetària sense valor real. El BCE imprimeix bitllets per contrarestar la inflació i la "inestabilitat de preus" agreujant més la situació. Com podem veure, no hi ha falta de legislació i regulació, tot el contrari, un excés de regulació. Fins que no vagin a l'ARREL, que és tot el comentat, no canviaran les coses.