El governador del Banc d'Espanya, Miguel Àngel Fernández Ordóñez. | JUAN MEDINA
El governador del Banc d'Espanya, Miguel Àngel Fernández Ordóñez, va dir ahir que l'economia espanyola encara continua sotmesa a una vigilància "molt estricta" per part dels mercats, "que continuen exigint un nivell injustificadament elevat de les primes de risc sobirana". El governador va fer aquesta consideració durant la seva compareixença en la comissió d'economia del Congrés dels Diputats. Tanmateix, Fernández Ordóñez va reconèixer que les mesures que posà en marxa el Govern de Zapatero a mitjan any 2010 han permès que Espanya no hagi hagut de ser rescatada, com Grècia, Portugal i Irlanda. "Aquest gir probablement ha salvat Espanya d'entrar en un rescat", va assegurar.
Malgrat aquest positiu canvi de rumb, "dotze mesos després, la situació continua sent complexa, tant des de la perspectiva europea com des del punt de vista intern de l'economia espanyola", va advertir Fernández Ordóñez, qui va matisar que "no és exagerat" dir que ara estam "davant una cruïlla important per al futur de la unió econòmica i monetària i per a l'afermament de la recuperació a Espanya".
Finalment, el governador va assenyalar que la crisi de deute representa "l'episodi més greu viscut a l'àrea de l'euro des de la fundació de la moneda única", que ha posat de manifest, a més de llacunes existents en l'entramat institucional d'aquesta divisa, l'absència de mecanismes per posar fre a l'acumulació de desequilibris macroeconòmics i la falta d'instruments amb els quals manejar situacions de crisi com les ocorregudes".
El Banc d'Espanya insta les autonomies a publicar els comptes
El governador del Banc d'Espanya, Miguel Àngel Fernández Ordóñez, assegurà que l'objectiu de reduir el dèficit públic al 6% el 2011 és "ambiciós", però complir-ho és "imprescindible", davant la qual cosa insistí que les comunitats autònomes han de reconduir "amb fermesa" les seves "posicions pressupostàries". Per això, recomanà al Govern l'"aplicació estricta del sistema d'autoritzacions d'endeutament". El governador afirmà que seria un factor de confiança que hi hagués "més transparència" sobre la informació pressupostària de les comunitats per "dissipar els dubtes".
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Quina poca credibilitat té el màxim responsable del sector bancari qui no va sabre prevenir la major crisi bancària de la història de l'estat. Jo no me crec res del que digui aquest home.