El vicepresident primer i el ministre de Treball, Valeriano Gómez, han presentat les conclusions del Consell de Ministres. | JUAN CARLOS HIDALGO
El Govern aprovà ahir la reforma de la negociació col·lectiva, que redueix els terminis màxims de renovació dels convenis, estableix l'arbitratge per als casos en els quals no sigui possible l'acord i dóna més protagonisme al conveni d'empresa davant del provincial.
Segons el ministre de Treball, Valeriano Gómez, el reial decret llei aprovat en el Consell de Ministres estableix una reforma "equilibrada i profunda". Així, es redueix el pes "excessiu" dels convenis provincials i es dóna més flexibilitat a les empreses per canviar les condicions de feina i evitar els acomiadaments.
Alhora es mantenen els drets dels treballadors, ja que s'ha evitat que, davant la falta d'acord, un conveni decaigui i es perdi la denominada ultraactivitat, que suposa la pròrroga automàtica fins que se'n pacti un de nou, afegí.
Sobre això, el reial decret llei, que previsiblement es tramitarà com a projecte de llei, fixa el termini màxim per renovar un conveni a entre 8 i 14 mesos, enfront dels 12 i 18 mesos que havia plantejat dijous Gómez i els 20 mesos que apareixien en el primer esborrany que presentà Treball .
Per als convenis amb una durada de dos anys, el termini màxim serà de 8 mesos, mentre que el límit de 14 mesos s'aplicarà als convenis amb una vigència superior als 24 mesos. Si no hi ha entesa, les diferències es duran a les comissions paritàries de les empreses (formades pels representants dels treballadors i de l'empresari) i, si tampoc no és possible el consens, sindicats i companyia aniran "obligatòriament" al procediment d'arbitratge, va precisar el ministre.
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
SEGURAMENT QUE ALGUNA COSA HI HAURÀ DE FER. NO ES POT SEGUIR AMB CERTS CONDICIONANTS LABORALS QUE ALGUNES EN OCASIONS ofeguen La INICIATIVA EMPRESARIAL. NECESARIAMENT CAL TALLAR ALGUNES COSES I RENEGOCIAR ALTRES SI. PERÒ ULL ... la FAUS O LA PODADADORA S'HA D'UTILITZAR PER DALT I PER BAIX. CAL MIRAR DE QUÈ FORMA ES REPARTEIXEN ELS DINERS DE PRODUCTIVITAT EN LES EMPRESES. ÉS A DIR, SI EL REPARTIMENT ÉS COSA DE DOS O TRES O SI PEL CONTRARI HI HA UN EQUITATIU REPARTIMENT DELS DINERS DE LA PRODUCCIÓ ENTRE TOTOS EL QUE PARTICIPEN A FER PRODUCTIVA LA EMPRESA . ELS RESPONSABLES QUE TEMIU PÒDER ÈR POSSAR I LLEVAR MIREU BÉ TOT AIXÒ I QUANTA GENT SEGUEIX SENSE CONTRACTE EN EMPRSAS QUE HAURIEN DE SER TOT UN EXEMPLE PER A LES ALTRES I NO HO SÓN. PUC DONAR NOMS Y PUC DONAR FE QUE EN ALGUNS CENTRES ES VENEN PRODUEINR AUTÈNTIQUES I CONTINUADES INJUSTÍCIES AMB UNA MAJORIA DE TREBALLADORS QUE PERTANYEN A UNA MATEIXA EMPRESA ,MENTRE QUE ALTRES-DOS-O TRES es xuclen EL MILLOR DEL POT. REPETEIX PASSA A LES MILLORS EMPRESES SIGUIN PRIVADES LAIQUES O DECIDIDAMENT CATÒLIQUES I CRISTIANES. PODRIA explicar millor el de Catòliques i Cristianas, en cas ALGÚ TENGUI LA VALENTIA d'interpelarme.Em compromet a fer-li tota una confessió, AFEGIR MÉS APORTAR PROVES I TOT TIPUS DE PÈLS I SENYALS. De tota manera repeteixo -i ja que nadam tots dins la crisi - que , EN LA REFORMA DE LA Negociació Col.lectiva i en la reforma laboral que comportarà ,cal filar molt prim per dalt, pel mig i per la base, clar, però ull, mirar bé en el calaix de "Sastre" és a dir la caixa "B" que per aquí s'amaguen els ratolins els LLADRES I ELS ROBATORIS QUE HAN FETi es fan amb, incomprensiblemente amb el consentiment dels de més amunt qui son els que les han possat dins el galliner. Au idò ès millor corregir ARA .Despres caldrà confessar-se, i jo ... estic dispossat .