TW
5

El traspàs d'actius i el model de gestió del Sistema Institucional de Protecció de Sa Nostra i les caixes de Múrcia, Granada i Penedès "suposen una autèntica fusió de fet". Així consta en la presentació del grup Banc Mare Nostrum (BMN) que es va fer davant els inversors estatals i estrangers el 12 de gener passat a la borsa de Madrid. De fet, la presentació esmentada deixa ben clar que el banc "posseeix el poder de decició de les polítiques i les estratègies de gestió", mentre que les caixes "actuen com a direccions territorials i executen l'estratègia comercial minorista definida pel banc".

Així, les decisions més importants de Sa Nostra i de la resta d'entitats que formen el grup BMN es prendran a Madrid, on hi ha la seu central i on s'integraran els serveis centrals de les quatre caixes. I és que un dels punts estratègics del BMN per aconseguir els objectius fixats és l'eliminació de duplicitats i redundàncies, fet que aconseguiran si integren els quatre serveis centrals actuals en un de sol. D'acord amb això, despareixerien els actuals serveis centrals de Sa Nostra a Son Fuster. Efectivament, fonts properes a les negociacions asseguraren que ja s'han fet algunes ofertes a treballadors dels serveis centrals de Sa Nostra perquè vagin a fer feina a Madrid.

Integració tecnològica

També es durà a terme la integració tecnològica, que es preveu que estigui totalment finalitzada el juny de 2010. D'aquesta manera, es produirà una migració informàtica basada en una plataforma multientitat, que ja fan servir dues entitats del BMN -una de les quals és Sa Nostra. Tant la integració dels serveis centrals com la tecnològica formen part del pla d'optimització de costos. Juntament amb el tancament de 271 oficines del grup previst en tres anys, generaran estalvis en el grup. La reestructuració del grup produirà uns estalvis estimats anuals de 167 milions d'euros abans d'imposts, xifra que equival al 20% del total de costos.