Sa Nostra, com també les caixes de Múrcia, Granada i Penedès, traspassarà el negoci financer al Grup Banc Mare Nostrum (BMN), després que així ho hagin acordat els respectius consells d'administració que s'han duit a terme els darrers dies. D'aquesta manera, segons un comunicat emès anit, se segueixen les directrius anunciades pel Govern de l'Estat i pel Banc d'Espanya. Les quatre entitats s'integraren en un Sistema Institucional de Protecció (SIP) i crearen el Banc Mare Nostrum en el marc de la reestructuració financera de l'Estat al llarg del 2010.
L'acord aprovat en els darrers dies i fet públic ahir estableix que cada una de les quatre caixes que formen el Grup BMN desenvolupi la seva funció d'entitat de crèdit, en el marc del que preveu l'article 5 del Reial Decret Lllei 11/2010, de 9 de juliol, a través de la Societat Central del Grup. Mitjançant aquesta fórmula d'exercici indirecte de l'activitat financera de les caixes d'estalvis, s'aporta el negoci financer al Grup BMN.
Aquesta decisió té com a objectiu articular la plena integració dins del grup de les entitats que formen el SIP, a més d'establir les bases per a la seva futura sortida a la borsa, segons fonts de Cajamurcia. De fet, el president d'aquesta entitat, i també de BMN, Carlos Egea, ha reconegut en públic que no es descarta la sortida en borsa del grup. També així ho expressà en la presentació pública del grup que es va a fer a mitjan mes de gener davant un grup d'inversors estatals i internacionals a la borsa de Madrid.
Naturalesa de caixa
En qualsevol cas, i després de la referida aportació de l'activitat financera, tant Sa Nostra com la resta d'entitats continuaran tenint la naturalesa de caixa d'estalvis. D'aquesta manera, mantindran la personalitat jurídica, la condició d'entitat de crèdit, els òrgans de govern i les activitats en matèria d'obra social. El traspàs efectiu del negoci financer es durà a terme els propers mesos amb l'obtenció prèvia dels acords i de les autoritzacions pertinents. Aquesta decisió ve condicionada pels darrers anuncis de la ministra d'Economia, Elena Salgado, pressionant les caixes d'estalvi. La setmana passada anuncià que el setembre les caixes d'estalvi hauran de tenir un capital bàsic d'entre el 9 i el 10%. En cas contrari, l'Estat procedirà a la nacionalització. El capital bàsic de BMN és d'un 8,4%.
Sa Nostra traspassa l'activitat financera al Banc Mare Nostrum
Les altres tres entitats que formen aquest Sistema Institucional de Protecció, les caixes de Múrcia, Granada i Penedès, també ho faran
Palma 01/02/11 0:00
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Ara haurien de retirar l'eslògan "sa nostra" perquè ni murcians ni granadins ho entendran. (ho dic en doble sentit!)