Tant si es fa cas de les dades de les centrals com de les oficials, la protesta convocà més manifestants que la del passat dia 23, en la qual l'Executiu detectà un descens del to crític que li serví per proclamar que els francesos havien comprès la seva reforma. Tanmateix, el moviment de contestació rebé ahir el reforç de centenars de milers d'estudiants, convocats per les organitzacions d'alumnes per donar suport a la mobilització sindical, un punt que l'Elisi havia intentat evitar.
En les gairebé 250 manifestacions convocades arreu del país gal, les centrals asseguraren que havien reunit 3,5 milions de ciutadans, un 20% més que el passat dia 23. Per part seva, el Govern en comptà 1,23 milions, una dada també superior a la de fa vint dies, quan xifrà la protesta lleugerament per sota del milió de persones.
Els líders sindicals es reuniran avui per concretar el seguiment de les protestes. Aquest encontre pot posar fi a la seva unitat, perquè mentre que uns advoquen per aquestes vagues indefinides, n'hi ha d'altres que s'estimen més donar continuïtat just a les manifestacions.
En qualsevol cas, el primer ministre francès, Francois Fillon, reiterà la "determinació" d'endarrerir de 60 a 62 anys l'edat mínima per retirar-se, i de 65 a 67 la que es requereix per cobrar el total de la pensió. Davant els diputats, el cap del Govern afirmà que no faran cap passa enrere, perquè la reforma és "raonable i justa", atès que "resulta indispensable per finançar" el sistema de pensions.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
A França encara hi ha esquerra i sindicats. Aquí no tenim esquerra (l'esquerra política és un sucedani lliberal així com CCOO i UGT )
Els francesos si que tenen coll... i no nosaltres que som figaflors.
Es queixen perquè hauran de jubilar-se a 62 anys! Aquí ens jubilam a 65 i ens diuen que potser ho haurem de fer a 67. Això els que tenguem la sort de tenir feina, clar.