El procés de migració està molt avançat a les Illes Balears. Consultades les tres principals entitats financeres, el percentatge de targetes que ja duen xip incorporat frega el 75%. Caixa Colonya és l'entitat amb major proporció de targetes migrades, amb un 86%. La resta, ho serà a poc a poc fins a finals d'any. La Banca March, en canvi, va lleugerament per enrere. Per una banda, ha modificat el 100% de les targetes de crèdit, però entre les de dèbit se n'haurien modificat més del 50%. Finalment, el grau d'implantació de la tecnologia European Mastercard Visa (EMV) a les targetes de Sa Nostra "és gairebé total".
Immaculada Benito, de l'àrea d'Operacions i Tresoreria de Sa Nostra, afirma, respecte de la seguretat que les EMV ofereixen: "El pagament amb aquesta casta de targetes substitueix la signatura del client per la introducció al teclat del PIN, el número secret, la qual cosa garanteix al titular que no podrà ser utilitzada sense ser-hi present". Pel que fa a la facilitat per als comerços, apunta: "Per a ells la gestió de les operacions és més simple, ja que no han de conservar els papers signats com a justificant del pagament".
Joan Borràs, director comercial de Mitjans de Pagament de Banca March, afegeix: "És una eina per combatre les màfies, que podien clonar les bandes magnètiques d'alguns clients". Borràs ressalta que una economia com la illenca, adreçada al turisme i amb presència d'estrangers a les botigues, no es podia permetre el luxe que es cometessin delictes. "Jo, ara, quan vaig a fer compres, sent tota la seguretat del món", recalcà.
Quant al grau d'implantació d'aquesta tecnologia, remarca que era "clau" avançar-se a l'apagada de la banda. Tot i que algunes targetes encara tenen una banda magnètica (a més del xip), moltes entitats han suprimit la banda i tan sols hi deixen un xip que cal activar amb el PIN.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.