TW
0

Més de quaranta líders empresarials, financers i industrials d'Alemanya han unit les seves forces en una campanya de protesta contra les polítiques energètiques d'Angela Merkel. Ataquen especialment la possibilitat que imposi taxes sobre el combustible i l'impacte mediambiental.

El manifest, signat per la flor i la nata de l'empresariat alemany, assegura: "Una política que advoca per reorganitzar el pressupost amb nous impostos energètics bloqueja les necessàries inversions amb vista al futur". Rebutgen, doncs, qualsevol mesura que soni vagament a "ecotaxa".

Així ho avançà ahir el diari Handelsblatt, que afegeix que aquesta aliança de companyies inclou el conseller delegat del Deutsche Bank, Josef Ackermann, a més dels seus homòlegs a Bayer, BASF (Jürgen Hambrecht); i els màxims responsables dels quatre grans grups energètics del país: E.ON, RWE, Vattenfall i EnBW.

"Toc d'advertència"
Així mateix, el document advoca per un subministrament energètic "accessible" i critica el futur impost de combustibles i l'increment previst de la taxa mediambiental. El rotatiu alemany indica que el moment en què aquesta acció ha sortit a llum no és casual, perquè els signants estan preocupats per les decisions que l'Executiu podria adoptar en les pròximes setmanes i, especialment, a l'hora de valorar el pes de l'energia nuclear en el futur mix energètic del país. Un altre alt directiu d'una de les grans empreses teutones resumia així el manifest: "Pensam que aquest anunci suposa un toc d'advertència al Govern".

Reducció de les vacances
D'altra banda, diversos sectors de l'empresariat germànic han entrat en el debat públic per demanar una reducció del període vacacional. Mario Ohoven, president de la patronal d'Alemanya (BVMV), ha proposat una minva temporal d'aquest descans dels treballadors -actualment de sis setmanes a l'any.

Pretén, així, "facilitar la sortida de la crisi", segons una nota enviada als seus afiliats. "La mitjana empresa té ara de nou les carteres de comanda plenes, tal com necessitava. Per garantir el creixement, les vacances pagades s'haurien de reduir fins a les cinc setmanes", ha manifestat Ohoven. Encara més lluny arriba la presidenta de l'associació empresarial UMW, Ursula Frerichs, que ha demanat que el període de repòs quedi limitat a quatre setmanes.