El Banc Mundial en la seva darrera sessió plenària. | STEPHEN JAFFE / IMF / HANDOUT -
El Banc Mundial (BM) considera que la situació econòmica a l'Estat espanyol és "molt greu", encara que reconeix que les mesures d'austeritat fiscal adoptades pel Govern de Rodríguez Zapatero van en la "direcció correcta". Així ho indicà ahir el director de tendències macroeconòmiques del BM, Andrew Burns, durant una roda de premsa en què es va presentar l'informe "Perspectives Econòmiques Mundials 2010".
"Crec que la situació a Espanya és molt greu i la desocupació, extremadament alta", va assegurar el directiu de l'organisme econòmic. Amb tot, Burns va dir que és "probable" que les mesures de consolidació fiscal posades en marxa pel Govern de l'Estat espanyol redueixin el risc d'un empitjorament de la situació econòmica.
Tanmateix, el directiu del Banc Mundial va ressaltar que els indicadors de mercat mostren que els inversors veuen la situació de l'Estat espanyol menys greu que la de Grècia o Portugal. A més, Andrew Burns va alertar que, en cas que es produís una crisi de deute a l'Estat espanyol -situació que de moment el Banc Mundial considera improbable-, això impactaria en la banca espanyola, la qual cosa podria passar factura a l'Amèrica Llatina.
Pel que fa a a l'economia mundial, el Banc Mundial va elevar les seves previsions de creixement per a enguany al 2,9 per cent, davant el 2,7 per cent avançades el gener, i al 3,3 per cent el 2011, una dècima més. Així mateix, el BM situa el creixement del PIB en les economies en desenvolupament entre el 5,7% i el 6,2% en el període 2010-2012, mentre que per als països desenvolupats serà d'entre el 2,1% i 2,3% el 2010, la qual cosa "no serà suficient per contrarestar la contracció del 3,3% registrada el 2009", i d'entre l'1,9% i el 2,4% per al 2011.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Què vol dir? Qui ha mantingut qui? Voldrà dir que tots, els funcionaris també, han mantingut els bancs i el totxo, o no? I encara ploren perquè no els ha bastat i en volen més!
Si les reformes serveixen per generar ocupació i perquè els ciutadans paguin menys impostos i millorin els serveis, què vols que et digui... provem-ho, sempre podem tornar enrere. Però el que cal fer és reduir el sector públic. És insostenible la quantitat de càrrecs i funcionaris que manté la privada.
Ei, benvinguts de nou a la terra! Sembla que el Banc Mundial ha despertat de nou al veure que ara el problema es el sector públic. Es curiós pero mentre el problema era el sector financer el BM va desaparéixer per complet, i mira que davant problemes económics sempre són els primers. El que volen es asustar als ciutadans perque no protestin davant una reforma laboral que reduïrá la capacitat de negociació dels treballadors, a la vegada que es redueix el sector públic.