TW
0

Sa Nostra durà a terme avui horabaixa un consell d'administració extraordinari per aprovar el protocol d'intencions per integrar-se en un Sistema Institucional de Protecció (SIP) o 'fusió freda' amb les caixes del Penedès, Granada i Múrcia. Aquestes tres formacions financeres duran a terme avui mateix els respectius consells d'administració amb la mateixa finalitat.

L'estratègia d'aquesta aliança passa per sol·licitar al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) entre 800 i 1.000 milions d'euros amb l'objectiu de sanejar les entitats i reestructurar-les. Així mateix, segons fonts financeres, aquesta reserva de doblers també serviria per finançar prejubilacions en els serveis centrals de cada caixa, actius tòxics i el tancament d'oficines no rendibles. En qualsevol cas i sobre la possible pèrdua de llocs de feina arran de l'aliança, fonts properes als sindicats amb representació a Sa Nostra indicaren que "la sola pèrdua d'un lloc de treball durà problemes".

Representació territorial
Així mateix i pel que fa al control de l'àrea d'influència de cada caixa, el diari Avui apuntava ahir que Penedès es farà càrrec de tot el negoci de Catalunya i Aragó. Per part seva, Múrcia i el País Valencià estaran controlades per Caja Múrcia, mentre que Caja Granada farà el mateix amb Andalusia. Finalment, Sa Nostra controlarà els clients de Balears. La seu de la futura entitat podria estar ubicada a Madrid.

Aquestes quatre entitats, que sumen uns actius de 73.000 milions d'euros, disposen duna xarxa de més de 1.500 oficines, principalment en la zona del litoral mediterrani. En cas de tirar endavant l'aliança, el SIP permetrà que les quatre formacions puguin posar en comú una sèrie d'actius i estratègies. En canvi, cada caixa controlarà la seva obra social i en conservarà la denominació i els òrgans de govern.