Miguel Àngel Revilla parlà ahir sobre economia i corrupció a Palma. | Joan Torres

TW
0

Sota el títol La crisis económica. Apuntes para una salida, el president de Cantàbria, Miguel Àngel Revilla, pronuncià anit una conferència al Centre de Cultura Sa Nostra, organitzada pel Club Ultima Hora i en la qual assegurà contundent que "Espanya ha viscut un miratge econòmic". Sense deixar de banda la sinceritat que tant el caracteritza, com bé anuncià el delegat del Govern, Ramon Socias, en la seva presentació, Revilla va provocar més d'un aplaudiment entre els més de 100 assistents que van voler escoltar el president cantàbric en el seu primer viatge a Mallorca, com ell mateix va reconèixer.

Convençut que estam en l'etapa de les energies renovables i del coneixement, després d'haver passat la revolució industrial i l'etapa del cotxe i el petroli del segle XX, Revilla lamentà que "alhora que el PIB d'Espanya creixia 2 punts per sobre de la mitjana europea, perdíem productivitat". Defensor de l'obligatorietat de reduir les emissions de CO2 a la meitat, segons el parer del president de Cantàbria, "es pot sortir d'aquesta crisi, i ens en sortirem". Això sí, "amb una clara aposta per les energies renovables i en I+D+I". En aquest sentit, lamentà que "fins ara no s'ha mostrat gens d'interès a cercar energies alternatives al petroli". Així mateix, sentencià que "al voltant del canvi d'energia hi ha una indústria emergent".

Però Miguel Àngel Revilla no només parlà d'economia, sinó que en la seva introducció no va poder eludir l'actual situació político judicial de les Illes, davant la qual no dubtà a fer una crida de "cal encalçar els corruptes!" dirigida a jutges i fiscals. "Als que estam en política per vocació, això ens fa un dany terrible", assegurà Revilla, en relació a les imputacions contra Jaume Matas, per la qual cosa animà la Justícia a "actuar amb contundència" davant la corrupció política. Fent gala del seu sentit de l'humor, el president cantàbric indicà que els casos de presumpta corrupció política a Mallorca no es donen perquè l'Illa estigui habitada per gent "especial" amb "tendència" al pillatge.

"Allò que passa és que Balears és un 28 per cent més rica que la mitjana d'Europa", sentencià, i afegí que "és més lògic que la gent robi on hi ha diners que no a Sòria, on estan una mica més devaluats en renda".
A banda del delegat del Govern, Ramon Socias, que presentà el conferenciant, el president editor del Grup Serra, Pere A. Serra, va tenir unes paraules de benvinguda per a Miguel Àngel Revilla. A més, van assistir a l'acte el president del Govern balear, Francesc Antich; la presidenta del Parlament, Aina Rado; la consellera de Turisme i portaveu del Govern, Joana Barceló; i el president de Sa Nostra, Fernando Alzamora.