"Encara que l'economia no creix, la recessió s'està frenant". Ho manifestà ahir el director del centre de recerca Econòmica (CRE) de la UIB i Sa Nostra, Antoni Riera, en la presentació del darrer informe de conjuntura econòmica. "El pitjor ja ha passat", sentencià l'economista, en entendre que la majoria d'indicadors minven la seva caiguda, mentre que d'altres presenten taxes positives, com la matriculació de vehicles i la licitació pública. Alhora, les principals economies avançades "donen una treva a la tendència recessiva", en simptonia amb el que avançà dimecres el conseller d'Economia del Govern, Carles Manera.
Pel que fa al creixement d'enguany, l'economista es mostrà prudent a l'hora de fer previsions, encara que augurà que si es confirma l'actual tendència "el 2010 ha de ser millor que el 2009", per la qual cosa va predir un creixement del -0,3% , enfront del -1,5% experimentat el 2009. Amb tot, Riera parlà d'una recuperació "dèbil, discontínua i gradual" i, tot i els "bons símptomes" que es donen, encara no són suficients per parlar de canvi de gir".
En qualsevol cas, per a Riera allò més important en aquests moments no és aventurar la taxa de creixement, sinó "debatre seriosament els problemes estructurals i fer front al mercat laboral", que en el 2009 deixà la històrica xifra de 91.098 aturats. En aquest sentit, el comentari de l'informe Les claus per a l'any 2010, indica que "el 2010 demana noves modalitats de contractació que superin la intensa segmentació entre treballadors temporals i indefinits" o "noves estratègies de consolidació fiscal i control de la despesa pública", entre d'altres consideracions.
L'economia balear no creix, però el pitjor ja ha passat
El Centre de Recerca Econòmica augura un creixement del -0,3% per al 2010 i el seu director, Antoni Riera, sosté que tot i els bons símptomes encara no es pot parlar de canvi de gir
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Estimado Sr. Riera, siendo Ud. El director del CRUE no cree que podría haber asesorado a la los políticos que “gestionan†la administración pública hablándoles claro y no siendo tan tímido en sus análisis además de publicarlo para que los ciudadanos sepan cual es la situación REAL de la economía y decirlo de manera llana para que le entiendan, si no es así es por qué: A. Es muy tímido y no quiere molestar al Govern ni asustar a los ciudadanos. B. El análisis lo revisa el Conseller de “economía†y luego le dice lo que no le gusta. C. Su equipo y Ud. No son lo suficiente buenos para asesorar y no disponen de recursos. SOLUCIÓN Su equipo es excelente y Ud. También pero con los sueldázos que tienen, que por cierto pagamos todos los ciudadanos, prefiere no meterse en problemas y atrincherarse en la UIB. Estimado Sr. Riera si no se quiere enfrentar a la realidad envíe a las personas interesadas en la economía REAL a las jornadas de ESADE que hacen los antiguos alumnos en Mallorca que son independientes i no se cortan un pelo, igual le vendría bien hacer algún curso allí para perder la timidez, o cualquiera de los que imparten (mire los rankings) en la primera jornada realizada por ellos en el 2 de febrero de 2006 ya avisaron de lo que ha pasado y Ud. Nos decía que estábamos maravillosamente,¿ igual deberíamos pagarles a ellos para que fueran nuestros asesores no le parece? Todo esto desde el cariño no se me enfáden.
El pitjor de la crisi encara està per venir senyor Riera, per a la majoria de la gent d'aquestes illes, dissortadament. Els experts en economia no sabeu de què anau, com heu demostrat fins ara.
En aquesta terra terra tan nostrada, estimada però també maltractada i menys preada i tantes males fete més el que ocorr es què molta riquesa està en mans de poca noblesa i molta probesa està en mans molta genteta, pocs tenen molt i molts tenen poc i en consequència mal distribuït, això és el que hi ha i no és "cojuntural" emprant termes historiogràfics de vocabulari de l´escola "marxista" més aviat serien "estructurals" és a dir que va "per llarg" sa "cosa" ........ . Salut llibertat i temps per disfrutat-la ............