"L'aeroport de Palma pot ser una bona alternativa als de Madrid i Barcelona pel que fa a trànsit aeri transoceànic". D'aquesta manera ho expressà ahir el director general d'Air Berlin a Espanya i Portugal, Àlvaro Middelman, qui assenyalà que "des de la nostra companyia així ho promocionam". Middelman creu que Son Sant Joan pot esdevenir "la porta cap a Europa" per als passatgers que volen des de Sud-amèrica al centre del Vell Continent o viceversa.
Air Berlin, amb centre de distribució de trànsit de passatgers a Palma (hub), ofereix connexions des de l'Illa a països del centre d'Europa com Alemanya, Suïssa i Dinamarca, per la qual cosa el seu principal responsable considera que seria "molt interessant" que Son Sant Joan es convertís en una alternativa als hubs de Barajas i El Prat. "Es tracta d'una opció més còmoda per les característiques de l'aeroport de Palma, compost per un sol edifici, a diferència dels de Madrid i de Barcelona", sosté Middelman. Això no obstant, per tal de poder "vendre" millor aquesta alternativa a les diferents companyies aèries, "seria més apropiat que es fes a través del comitè de rutes i del sistema aeroportuari", sosté. D'aquesta manera, pel director general d'Air Berlin a Espanya i Portugal, "convertir Palma en l'alternativa a Madrid i a Barcelona seria molt fàcil si entràssim en el model de cogestió aeroportuària".
Cogestió aeroportuària
Així, encara que Middelman espera poder dur a terme la idea de promocionar Palma com a tercera opció per al trànsit de passatgers, s'haurà d'esperar que el Ministeri de Foment es pronunciï sobre el nou model d'Aena, com també que s'acabi de definir el comitè de rutes de Palma, el qual elaboren el Govern balear, Aena i la Cambra de Comerç.
En aquest sentit, cal assenyalar que està previst que l'esmentat comitè de rutes, encarregat d'obrir nous mercats per als aeroports, es creï durant el primer trimestre d'enguany. En la darrera reunió mantinguda abans d'acabar l'any 2009, tant el Govern balear com la Cambra de Comerç de Mallorca van deixar clar que no volen que sigui l'ens públic Aena qui en marqui les directrius.
Per part seva, el president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Joan Gual de Torrella, considera que és "molt important" per a Mallorca entrar en el model de cogestió aeroportuària perquè "tot seria molt més fàcil, especialment a l'hora d'arribar a acords". En aquest sentit, Gual de Torrella explicà que "la iniciativa d'Air Berlin seria molt més factible amb la cogestió aeroportuària" i aposta perquè l'aeroport de Palma "esdevingui un centre de connexions intercontinentals". Així mateix, i en relació a l'actual model de gestió, encapçalat per Aena, Gual de Torrella lamentà que existeixi "una sola empresa" , de manera que "la gestió conjunta dels aeròdroms no sempre beneficia Mallorca".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
@Pep- els d´Air Berlin no defensen la economia de Balears, només miren per la seva d´economia.Jo vinc sovint a Balears i mai ho he fet amb aquesta companyia.
Recoï!!!!! Aquests d'Air berlin no anaven contra els mallorquins??????? Ara que no els hi va gaire bé ens volen fer creure que ens estimen??????????????????????????'''' L'unica companyia que necessitem els mallorquins serà la futura BALEAIR sobirana.
Des de Palma, només hi hauria de haver vols per sa Península entre Barcelona i València, sa resta de destinacions com Madrid, Màlaga, Canàries no haurien de esser possible. Cap destinació a Amèrica i amb Europa una o dues destinacions amb Irlanda, Gran Bretanya, França, Alemanya i prou. I finalment destinacions a Eivissa i Menorca, en total unes 10 destinacions. Mínim nombre de aeroports, mínim nombre de vols, mínim nombre de hores de espera a aeroports i màxim nombre de passatgers.
Quina curtor de mires i quin poc seny en molts dels comentaris ! Air Berlin és una de les poques fortunes que tenim els mallorquins. Ens permet viatjar directament a un caramull de destins espanyols i europeus, gracies a haver convertit son Sant Joan en el seu hup i això mateix permet que molts peninsulars venguin a Mallorca. Que hi hagi una discrepància respecte a l'us del català (ep!, i el castellà, que molts de pics tampoc el xerren en els seus vols) no pot cegar respecte d'una de les poques empreses que pensa i defensa l'economia balear
Venga, ja que la seua indigència mental em fa molta pena, li donaré una informació en primícia al senyor Middles: Per Espanya només hi ha una capital, només hi ha un aeroport, només hi ha una nació i només hi ha una llengua (em sembla que les dues darreres ja se les sap i les ha assimilat com a pensament propi). Sàpiga que totes aquestes coses, pel govern espanyol que sigui, així com pels mitjans afins a la nació dels espanyols, són totalment indestriables i que pels "regionales" no hi haurà més que regastaes mentre no siguem del tot assimilats i, per tant, nacionales (amb tot el que implica).
El que em preocupa és que haguem arribat al punt en que un catalanofòbic com en Middlepenes aquest es vegi amb cor de dir-mos què hem de mester i què no.
Vius amb en Middelman. És un alemany que vol que a Mallorca no xerrem el mallorquí sinó el foraster.
Com si vol fer vols interestel·lars des de Palma, no pens posar un peu en els seus avions.
AENA considera que´ls cinc aeroports espanyols amb superavit - Madrid, BCN, Malaga,Canaries i Palma de Mallorca tenen que sufragar el deficit de la resta del Estat. Tanmateix els bunyols economics com Ciudad Real i Huesca. En tot aquest panorama han fet la gran superinversio a Barajas per ser el centre del centre de tot. Quan Catalunya demana autonomia per gerstionar el Prat i fer-lo un "hub" de conexions el "lobby" madrileny s´hi opossa. Mentres tan estem lluitan sols. A veure si Balears apretan per un costat i nosaltres per un altre aconseguim quelcom. De moment el "imperialisme catala" -segons alguns patriotes", no aconseguim avançar en aquest tema.
És una innocentada. Algú pensa de veres que Son Sant Joan pot competir amb Barajas en els transoceànics amb el suport que té Madrid de l'Estat?