"L'entrada en vigor d'aquesta nova llei suposarà un canvi substancial per a aquesta comunitat, que encetarà un nou escenari, ja que ens trobarem davant una nova manera d'ordenar el sector comercial". Amb aquestes paraules es referí la consellera de Comerç, Indústria i Energia del Govern, Francesca Vives, a la nova llei de Comerç, durant el seu discurs de divendres a vespre en la XIV Nit del Comerç. També el president de la federació de comerciants Afedeco, Bartomeu Servera, parlà "d'aquest nou escenari" que suposarà la llei durant el seu discurs, ja que "a partir de 2010 el nostre comerç haurà de competir de manera més oberta".
I és que amb tota probabilitat, el parlament de les Illes Balears aprovarà la nova llei de comerç a final d'aquest mes o a principi de desembre, amb la finalitat d'adaptar-se a la directiva europea de Serveis, més coneguda com directiva Bolkestein.
Consens
Per dur a terme aquestes modificacions, però, des de la Conselleria de Comerç del Govern han dut a terme una gran tasca de consens, de manera que el redactat d'aquesta nova llei ha tingut una àmplia participació dels agents econòmics i socials de les Illes. De fet, des del petit i mitjà comerç valoren de manera positiva la nova llei. Així mateix, han sol·licitat intervenir en la Comissió d'Economia del parlament amb relació a la tramitació parlamentària de la nova llei, per tal que com "parts implicades", poden explicar des del seu punt de vista la nova normativa.
Des de Pimeco, el seu president, Bernat Coll, assenyalà que "amb el consens assolit, es tracta de la millor llei possible", tot i que advertí que "esperam que les esmenes presentades no canviïn la seva essència", per la qual cosa espera que "la gran majoria de les aportades no prosperin". També, el president d'Afedeco, Bartomeu Servera, sosté que es tracta "d'una llei que ens ajuda a contrarestar els efectes de la directiva Bolkestein".
En canvi, des de l'Associació nacional de grans empreses de distribució (Anged) no veuen amb bons ulls la nova llei, que asseguren "s'allunya d'Europa i és discriminatòria per a les grans superfícies", de manera que no descarten recórrer-la davant el Tribunal de la Unió Europea. Amb aquesta oposició, la consellera Vives assenyalà que "es tracta d'una opinió que no compartim" i recordà que "en cap cas la nova llei estableix criteris econòmics, sinó que són urbanístics i mediambientals". I és que la futura llei de comerç potenciarà el comerç urbà, de manera que els nuclis urbans en seran els protagonistes.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.