El Govern es planteja pagar les polítiques socials apujant els imposts als més rics
El ministre de Foment, José Blanco, diu que els darrers dies s'ha fet molta demagògia amb els 420 euros
Torna el keynesianisme a les files del PSOE. El ministre de Foment, José Blanco, advocà ahir per incrementar determinats tipus impositius als qui tenen una renda més elevada. "Som partidari d'ajudar els qui més ho necessiten. I per ajudar-los en moments de dificultat, els qui tenen més recursos s'han d'estrènyer el cinturó", afirmà ahir Blanco en una entrevista a la Cadena Ser. La idea d'apujar els imposts xoca de manera frontal amb l'estratègia de l'Oficina Econòmica del PSOE. Un ens que ha arribat a tenir tanta d'influència com el mateix Ministeri d'Economia en l'òrbita del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero. I és que el president actual, poc abans de guanyar les eleccions l'any 2004, assegurà que "davallar els imposts també és d'esquerres". Tant els sindicats com les formacions polítiques a l'esquerra del PSOE manifestaren el seu rebuig. Perquè Zapatero, d'alguna manera, trencava amb el dogma socialdemòcrata: pagar imposts per gaudir d'un estat del benestar.
Pedro Solbes, ministre d'Economia fins a la darrera remodelació de l'Executiu, també ha estat un ferm defensor de la reducció de tributs. De fet, tractà d'aplicar aquesta filosofia en el darrer gabinet de Felipe González (1993-96). Poc després, Solbes seria nomenat comissari europeu d'Economia, període durant el qual potencià el Pacte d'estabilitat. Aquesta acord prohibeix que les administracions locals de la UE s'endeutin, cosa que minva, ad hoc, la despesa social dels Governs. En arribar l'actual ministra del ram, Elena Salgado, cap analista no va preveure que el PSOE canviàs de rumb en la seva política fiscal. Si elevar els imposts en època de bonança no és una mesura popular, encara ho és manco sota l'actual crisi econòmica. El Govern central, però, podria patir una manca de doblers públics per tirar endavant les seves iniciatives socials.
A més a més, la Moncloa ha de sufragar les despeses extra que genera la política de xecs regal (maternitat, compra d'un cotxe, lloguers per a joves i, ara, els 420€ per als desocupats). "Cal explicar-ho amb claredat a la societat", afegí el ministre. Però també llançà un missatge en positiu: "Estic segur que la societat ho entendrà perfectament". Aquest capgirament en l'estratègia fiscal del PSOE és motivat, en gran mesura, per l'ajuda dels 420 euros a les persones aturades. De fet, el ministre reconegué que en les darreres 24 hores havia sentit "molta demagògia" dels qui demanen l'extensió de la mesura dels 420 euros amb caràcter universal, "que són els mateixos que volen que es retalli la despesa pública i s'abaixin els imposts", conclogué.
També a Illes Balears
- Intolerable: À Punt contracta un col·laborador que celebra la mort d'Ovidi Montllor
- L’organització juvenil Nosaltres sols! visibilitza l’arraconament del català a Calvià
- Golàs a l’Auditòrium de Palma: Jagoba Arrasate puja a l’escenari i emociona tothom amb un ‘bertso’
- El Triatló de Portocolom amaga el català
- Aquí està disponible 'Norats', la sèrie que el nou director d'IB3 no vol que mirem
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
He de dir que mai he votad a en Matas ni a n'Aznar. També he de recordar que no estava conforme amb el Plan Mirall. I també recordar que la man de obra del temps del Plan Mirall no era barata. El Plan Mirall se féu amb man de obra bastant qualificada, que una vegada acabad aquest plan se'n anà i quedà la xusma.
Me pareix que a Estudiantet se li oblida que en temps del seus benvolguts Matas i Ansar Mallorca es va omplir d'estranger. Es clar, els capitalistes, els especuladors i tots aquests lladres necessitaven ma d'obra barata. Al 1999 el meu barri ja estava ple d'estrangers fent blocs de pisos, o treballant en el Pla Mirall. La necesitat de ma d'obra abundant és una necessitat del capital per mantenir baixos els salaris, Marx anomenava a aaixò "exèrcit de reserva"
a Tonina, Brutanxo Lo que dic se pot entendre si se té un nivell cultural de 12, 13, 14 i 15 anys. A la schola se hauria de ensenyar a resoldre equations i conexer els principis de física i chímica. Supòs perque se me entengui que se té conexements elementals i lo que dic se pot comprovar amb conexement de estudis primaris. 1. La mesura que propòs se entenen sabent arithmètica, sabent sumar, restar, multiplicar i dividir. Se gasta més de lo que se té, per tant se ha de gastar manco. 2. Pujar imposts. No resolt el problema ja que el debte ès de 90.000 milions i augmentar els imposts a los rics només se pot treure 20, 50, 100, 1000 milions de euros més, i si se compara amb el debte se seguex devent 90.000 milions (pos un debte de 90.000 milions de euros, però hi ha technics que diuen que ès de 140.000 i més) 3. Ara ve lo més difícil de entendre per una ment "progre". Els emigrants si no guanyan més del 50% de la renta per càpita són mantenguds per la societat receptora, o sigui que si un emigrant extracomunitari guanya i declara guanyar a hazienda (estat espanyol) més de 33.000 euros anuals, estaria cabal amb la societat on treballa. ¿Quants de emigrants extracomunitaris declaran guanyar més de 33.000 euros? També he de afegir que technicament no hi ha emigrants comunitaris, ja que estan dins el matex sistema economic, la Union Europea. 4. El país no necessita els emigrants extracomunitaris, ni anirà cap avall. Quan un emigrant treballa lleva horas de treball. Un govern podria fer beneficientia amb els emigrants permetint-lis una residentia de un, dos o tres anys de residentia i enviar-los a sos països una vegada cumplid el termini , de aquesta manera aquests emigrants estarian agraïts de haver pogud treballad un, dos o tres anys dins un país més developad. 5. El cost de un emigran extracomunitari se calcula que ja serà superior a 10.000 euros per any, axò ho pot comprovar cercant a internet. Però a la pràctica se pot comprovar mantenir un hoste pagant-li manjar, education, transports, sanitat, etc. Els "progres" tenen una ment infantil de sis anys, encara creuen amb lo que diríam els "Reis màgics".
¿El ministro de Fomento es el tiene que que hace este anuncio?
A veure si ja d´una vegada tenen "pebrots" de fer-ho.I en quan a l´estudiantet només li queda dir que s´ha firat una "camisa parda".La primera passa cap al feixisme es culpabilitzar als més débils, Éls malversadors de fons públics i demés gentussa i els lladres "white colliers" no son responsales de res , i ara!.
Estudiantet, apren a escriure i deixa de dir dois. Les mesures que proposes són d'extrema dreta: no apujar la fiscalitat als rics i expulsar la immigració extracomunitària?? I la comunitària no l'expulsam, no? Aaaaaah pardal! Ets molt viu. Si no fos per aquesta gent que tu vols fotre fora no s'aguantaria el país. Lo que s'ha de llegir per aquí, per l'amor de Déu!!!!
La mesura de pujar els imposts a rendas altas no solutiona el problema del debte, ja que se gasta més de lo que se ingressa, tal vegada se gasta de més 90.000 milions de euros, i treure an el rics 20 o 30 milions més, el debte seguirà essent de 90.000 milions. La primera condition necessaria però no suficient ès treure els emigrants extracomunitaris (uns 7 milions). La primera mesura ès treure els emigrants extracomunitaris, que costan més de 70.000 milions de euros per any. Una vegada solutionad la primera condition, encara seguiria el estat en debte. La segona mesura seria que el PSOE passass a la oposition i dexass a altres partids de dretas solutionar el problema, ja que els socialistas no poden solutionar aquest problema que han cread.