TW
0

El primer Concurs d'Emprenedors Universitaris Reset ha distingit tres projectes impulsats per investigadors balears: un pilot automàtic naval que permet eludir col·lisions a la mar, un projecte de psicologia aplicada basat en l'ús de les noves tecnologies i una botiga de licors combinada amb activitats culturals. Tots tres van resultar elegits entre el total de 17 iniciatives.

Precisament, ahir van ser donats a conèixer els primers resultats del programa ‘Espai de l'Emprendedor i Suport a la Nova Empresa Tecnològica (Reset)' en un acte que va tenir lloc a la seu central de Sa Nostra i al qual van assistir representants de les tres institucions que l'impulsen, el director general de I+D+i del Govern, Pere Oliver; la rectora de la UIB, Montserrat Casas, i el president de la caixa d'estalvis, Fernando Alzamora.

A l'esdeveniment, organitzat per la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, hi assistiren representants de tots els projectes presentats, entre els quals hi ha iniciatives destinades en la medicina, comercialització de productes on line, turisme, cultura, assistència a menors, publicitat i màrqueting, formació i economia.

Però els guardons van ser per als projectes tSalut, destinat a aplicar les noves tecnologies en el camp de la psicologia, per a avaluació i tractament, amb un enfocament cap a tres àmbits ben diferenciats: els trastorns fòbics, trastorn de dèficit d'atenció (TDA), hiperactivitat i mal crònic.

Per part seva, la companyia Marexmar va desenvolupar un sistema de pilot automàtic d'evasió per a embarcacions (Sistema PAE), que pren el govern del vaixell en situacions de risc de col·lisió i el torna després de realitzar una maniobra que eviti el xoc. L'impulsor, José Antonio Ferran, va explicar que hi hi ha estat treballant des d'abans que començàs la crisi actual i, malgrat les dificultats actuals per aconseguir finançament, continuarà endavant.

Finalment, Francesc Vidal va presentar el tercer projecte que va resultar premiat, un establiment dedicat a la promoció i a venda de productes de Mallorca, en el qual, a més, es realitzen concerts, tasts de vins i concursos enològicos.