TW
0

Un romàntic passeig per la riba del Danubi. Relaxar-se en un dels centenars de manantials d’aigües termals que hi ha per tot el país. Navegar amb vela i gaudir d’un bany al cor d’Europa...

Aviat serà possible gràcies al fet que diverses empreses hoteleres i constructors mallorquins han posat els seus ulls en Hongria, més concretament en Budapest, per instal·lar-hi un hotel amb habitacions amb vistes al riu que un temps dividia els dos imperis més grans del Vell Continent.

El 24 d’octubre passat, la Cambra de Comerç de Mallorca acollí una reunió entre el cònsol general d’Hongria a Barcelona, Ferenc Szabó, i el cònsol d’Afers Comercials, Mihály Gálosfai.

"Cinc empreses mallorquines, entre hoteleres i constructores, s’han mostrat interessades a invertir al nostre país arran de la nostra primera presa de contacte a Palma", explica Gálosfai, que admet que ja prepara reunions "a la nostra oficina comercial de Barcelona i també a Budapest, amb alguns hotelers mallorquins".

L’opció és atractiva tant per la ubicació com pels preus atractius d’una economia emergent.

L’interès turístic per l’Europa central ha crescut aquests darrers anys. I Hongria, des de la seva incorporació a la UE el 2004, ha protagonitzat un creixement econòmic exponencial. Les subvencions comunitàries li permeten renovar les seves infraestructures. El 2007, el país rebé 13 milions de turistes estrangers, per la qual cosa ja hi ha projectat un altre aeroport internacional.

Ara, el Govern centra la seva feina a cercar inversors en el sector immobiliari i en el turístic. Hotels, camps de golf i parcs d’atraccions són al calaix mentre s’espera que qualcú posi els ulls en un país en ple boom immobiliari.

"Les cadenes hoteleres mallorquines són d’alta qualitat i tenen molt bona fama", assegura Gálosfai. "Per desgràcia no n’hi ha cap d’instal·lada a Hongria", lamenta, si bé es mosta confiat que les negociacions tindran "un resultat positiu".

De moment, les grans cadenes hoteleres no han afirmat de manera contundent el seu interès per fer-se un lloc a la terra dels magiars.

"Estam des de fa molts d’anys a la República Txeca i tota aquesta zona ens interessa: fa temps que hi cercam unitats de negoci", reconeixen des de Barceló Hotels.

Sol Meliá és present a Bulgària i a Croàcia. Riu i Iberostar no descarten la possibilitat d’aterrar al país de les aigües termals. La primera té també presència a Bulgària. Iberostar s’estima més continuar apostant per la Mediterània, el Carib i el nord d’Àfrica. Les negociacions es troben en una fase inicial i ningú no es vol tirar a la piscina.