TW
0

L’hotel Melià de Mar, a Illetes, no és un hotel com els altres. És un hotel "damunt de la mar", situat en una petita península i amb cala pròpia, que permet que els seus hostes s’endinsuin a la Mediterrània.

Després d’un any i mig de remodelació mantenint l’estructura externa de l’edifici, el Melià de Mar, que reobrí les portes el primer de maig d’enguany, celebrà dijous la seva "reinvenció" amb personalitats de l’Illa i cares conegudes de tot arreu.

Les 144 habitacions –totes miren cap a la mar– han estat remodelades de manera funcional fins al punt que els artífexs del canvi no són decoradors, sinó arquitectes directament.

"Així és com ho hagués volgut José María Coderch", l’arquitecte que el va construir el 1964, diuen des de la direcció de l’hotel, que el 1992 ja remodelà l’interior.

La seva cuina, en mans del xef Jacinto del Valle, ofereix, a més, "quatre conceptes gastronòmics en u", inspirats en aires orientals i sabors mediterranis.

La terrassa de copes, que flota damunt la mar, està oberta a tothom.

Hostes de luxe

Alemanys, russos i anglesos són clients fixos d’aquest hotel de cinc estrelles, on es poden atracar petits vaixells de vela i que enguany ofereix també un spa relaxant.

L’indret quasi idíl·lic i a cinc minuts de la ciutat de Palma atreu turistes estrangers i espanyols any darrere any.

I és que, com recordà en la reinaguració de dijous Joan Mesquida, secretari d’Estat de Turisme, "fins i tot Richard Nixon i Rita Hayworth han passat per aquí".