En una trobada amb mitjans aquest dijous a Barcelona, ha explicat que el concert que va fer el 27 d'abril del 1975 a l'Olympia era dins del cicle de cançons d'autor 'Chansons a Liberté', en què el mateix dia va tocar Ovidi Montllor i anteriorment Paco Ibáñez, i que per a ella significava molt poder actuar a París.
Bonet ha afirmat que té un record del concert amb molt de sentiment en un moment com el 1975 en què hi havia «esperança» que la dictadura franquista s'acabava i tot podia canviar.
La reedició limitada del disc '50 anys del concert de Maria del Mar Bonet a l'Olympia de París' (Blau), que es publicarà el 25 d'abril, ha tengut un procés de digitalització per a millorar-ne la barreja, cosa que ha permès recuperar temes de les cintes originals que no es varen incloure en l'àlbum.
Un dels temes que no es va incloure a l'àlbum original és 'Què volen aquesta gent', en aquell moment censurada i, a més, les cançons s'han ordenat d'una manera diferent: «És una nova visió del disc. Per a gaudir d'una altra manera», ha afegit.
Bonet ha desitjat que, de la mateixa manera que s'ha reeditat el seu àlbum, li agradaria que també es fes amb el d'Ovidi Montllor a l'Olympia, una actuació «fantàstica, una meravella» amb Toti Soler, i ha assegurat que del seu catàleg li agradaria reeditar el seu àlbum de rondalles, però ha lamentat que les multinacionals no escoltin.
Nova gira
La gira per a commemorar el disc continuarà, després del concert a Barcelona, dissabte a l'Auditori de Girona, el 8 de juliol a Palma, el 19 de juliol a Xàtiva, el 3 d'agost a Cambrils i el 26 d'agost a Ciutadella.
Bonet ha explicat que en aquesta gira estarà acompanyada d'una nova banda composta per músics mallorquins, i ha avançat que al concert de Barcelona estrenarà tres peces inèdites, 'L'arbre campaner', 'Aigua blava' i 'Cançó dels disbarats', que té previst incloure en un futur àlbum.
Al concert, a més d'aquests tres temes nous, n'oferirà vuit de l'actuació de l'Olympia de París i altres peces del seu repertori.
El director de Barnasant, Pere Camps, ha assegurat que el concert de Maria del Mar Bonet encaixa en la proposta sobre la memòria, i ha assegurat que és la banda sonora de la gent que «lluitava, lluita i lluitarà».
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Sigo. Y las oficinas en carrer Danús. (Voy recordando lo que me explicaron hace tempo ya, y la memoria suele ser frágil)
Esta señora, ahora de cabellos rubios. habla del año 75 diciendo que "havia esperança que la dictadura franquista s'acabava i tot podia canviar". Y estas cosas las dice, precisamente, la hija de Juan Bonet redactor jefe o pieza muy destacada del "Baleares", periódico del Movimiento con el Yugo y las Flechas en cabecera. Por cierto, era el diario que más vendía. Si no recuerdo mal tenia las linotipias en unos sótanos de la calle Brondo. O por ahí. A vegades es tests no semblen a ses olles.