L'entitat ha explicat aquest divendres que el cicle 'Redescobrir les obres mestres' anirà a càrrec de Rafael Esteve, professor d'Història de la Música, i començarà amb la conferència 'Antonio Vivaldi: Les quatre estacions'.
En ella s'aprofundirà en la història d'aquest compositor i músic que «va estimar la vida amb intensitat» i va crear aquests quatre concerts per a violí amb la idea de perpetuar «la fecunda emoció que la transformació de la naturalesa li despertava».
La segona sessió tindrà lloc el 24 d'octubre i estarà dedicada a 'Wolfgang Amadeus Mozart: Concert per a piano núm. 21', una de les peces més conegudes de Mozart; que la va escriure en el moment més àlgid de la seva fama. La xerrada ajudarà el públic a descobrir aquesta composició musical per a piano, «d'una bellesa pura aconseguida amb els elements més senzills».
Li seguirà el 7 de novembre la conferència 'Ludwig van Beethoven: Simfonia núm. 6', denominada 'Pastoral', un dels cants «més preciosos que s'hagin dedicat mai a la naturalesa, que culmina en un himne de gratitud i supera qualsevol discussió sobre la finalitat descriptiva de la música».
El cicle de conferències es tancarà el 28 de novembre amb 'Ígor Stravinski: Pulcinella', conferència en la qual s'aprofundirà en la vida del compositor que va crear la música per a aquest ballet. La creació de 'Pulcinella' per a la companyia de Diàguilev es considera un homenatge retrospectiu a la 'Comèdia de l'art' i al compositor barroc Giovanni Battista Pergolesi.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.