En la seva intervenció, Bauzà ha volgut agrair als menorquins «haver sabut conservar aquest patrimoni impressionant, que és l'orgull de tots vosaltres quan milers de visitants s'hi acosten i hi queden meravellats». Citant a l'escriptor menorquí Àngel Ruiz i Pablo, ha afegit: «La majestuositat de la Menorca Talaiòtica meravellà Ruiz i Pablo i ens meravella encara avui a nosaltres. Que aquesta declaració de la UNESCO serveixi perquè siguin molts més els qui ho facin a partir d'ara».
Per la seva banda, Vilafranca ha afirmat: «Hem tornat de Riad amb la distinció de la UNESCO perquè tenim un patrimoni valuós i únic en l'àmbit local i mundial, perquè tenim la voluntat de preservar-lo per a la posteritat, d'investigar-lo de manera permanent i de donar-lo a conèixer a tota la societat».
També han participat en l'acte els consellers Bàrbara Torrent (PSOE) i Josep Mercadal (Més per Menorca), entre d'altres autoritats. També han estat presents a l'acte els dos exconsellers de Cultura, Miquel Àngel Maria i Joan Lluís Torres, a més de l'expresident del Consell Marc Pons. La batlessa de Ciutadella, Juana Mari Pons; el batle de Maó, Héctor Pons, i Pedro Pons Huguet, batle de Ferreries, també han assistit a l'acte.
Una nit de música
De la mà de l'artista Àngels Anglada com a mestra de cerimònies, la vetllada ha començat amb un glossat a càrrec de Moisès Coll i Miquel Llufriu a la guitarra, i ha acabat amb l'actuació del baix baríton Simón Orfila i la soprano Rosalía Cid, acompanyats al piano per Alejandro Calafat. El repertori interpretat per Orfila i Cid ha comptat amb peces operístiques com 'La Calunnia', de Il Barbiere di Siviglia de Rossini, i clàssics populars com 'Sa balada d'en Lucas', d'Ortega Monasterio.
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Enhorabona també a totdon.