La nova edició ha estat presentada aquest dimarts, al llarg d'una roda de premsa al Pati de Can Oms, que ha comptat amb la presència del director general de Música i Arts Escèniques, Rafel Brunet, i el tècnic del departament de Cultura, Carles Llull.
Per una banda, Cançons de la Mediterrània 2023 s'endinsarà, en el concert previst pel dia 6 de juliol, en l'art de l'aïta i de les chikhates de la mà de la marroquina Widad Mjama i el
tunisià Khalil Epi.
La següent cita, el 7 de juliol, serà amb el gran cantaor valencià Pep Gimeno 'Botifarra', que presentarà el seu darrer treball, 'Ja ve l'aire'.
El 8 de juliol tendrà lloc un moment emblemàtic del festival amb les actuacions de la mallorquina Maria Jaume i el seu pop suau i íntim, i la tradició de la música popular murciana vista des de l'òptica contemporània, a càrrec de Maestro Espada.
El 20 de juliol, els espectadors es delectaran amb les polifonies vocals del cant popular de l'illa veïna de Còrsega, amb 'L'Alba'.
El 21 de juliol, el festival farà un viatge a les profunditats de l'ànima grega de la mà de Yiannis Dionisios i el seu homenatge als grans autors del Rebetikó, la música dels suburbis atenesos.
Finalment, el 22 de juliol, els francomarroquins Bab L'Bluz oferiran un repertori centrat en la fusió entre el blues i la música gnawa. Compartiran cartell amb Marala, tot un referent de la música en català, que presentarà el seu nou treball, 'Jota de morir'.
El Festival Cançons de la Mediterrània es va iniciar l'any 1984 i, des d'aleshores, s'ha consolidat com un referent de la gran diversitat de músiques i llengües que conflueixen als territoris de la ribera mediterrània, per a mostrar les diferents realitats culturals, socials i polítiques amb l'objectiu de contribuir al coneixement i l'apropament dels diferents
contexts.
Per a l'edició d'enguany, el festival ha confiat l'elaboració del cartell a Violeta Lópiz, prestigiosa il·lustradora eivissenca que ha publicat els seus treballs en algunes de les editorials més importants del món, com ara Oxford University Press (Regne Unit), Editions du Rouergue (França), Topi Pittori (Itàlia) i Enchated Lion Brooks (Estats Units).
El Museu Marítim de Mallorca s'ha sumat enguany a la festa de ses Voltes i ha organitzat visites comentades per a la seva recentment estrenada col·laboració amb l'artista muralista SOMA, en homenatge als col·lectius mariners de l'illa.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.