El dissabte, 19 de novembre, a les 12.00 hores es farà a Can Alcover (carrer Sant Alonso, 24 de Palma), un acte d'homenatge a Joan Francesc López Casasnovas.
L'acte 'Recordant Joan F. López Casasnovas' està organitzat per un grup d'amics de l'intel·lectual menorquí i hi intervendran Antonio Casero, Nekane Domblàs i Rafael Ribó i serà presentat per Rafel Borràs.
Joan Francesc López Casasnovas
Joan Francesc López Casasnovas (Ciutadella, Menorca, 1952) es va llicenciar en filologia romànica i posteriorment s'especialitzà en catalana. Desenvolupà la carrera docent com a professor de secundària a l'IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella fins a la jubilació l'any 2013. Milità al PCIB-PCE (1978-1981) i fou conseller de Normalització Lingüística (1979-1983) i conseller de Cultura i Educació (1983-1992) al Consell Insular de Menorca, i diputat al Parlament de les Illes Balears (1983-1992), primer per l'Agrupació d'Esquerra-PSM (1983-87) i, després, per l'Entesa de l'Esquerra de Menorca (coalició entre Esquerra de Menorca-Esquerra Unida, EU-EM i el Partit Socialista de Menorca, PSM)1987-92).
Entre 1987 i 1991 va ser el portaveu del Grup Parlamentari PSM-EEM. Des de 2006 és membre corresponent de la Secció Filològica de l'IEC. Ha estat impulsor dels quaderns Xibau de poesia. Ha estudiat el cançoner popular menorquí. El 2007 ha rebut el Premi d'Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla. Premi Josep M. Llompart 2019, juntament amb Bernat Joan, de l'OCB, destinat a premiar una persona que s'hagi distingit a les Illes Balears per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional.
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Ha sido el intelectual que siempre ha estado escuchando la calle. Nunca en toda su vida estuvo ni deseó vivir en una torre de marfil ni ser un figurante en los actos sociales. Lo puedo afirmar, no hay nadie en estos últimos cincuenta años con más credibilidad y con una ética demostrada, que le hace ser reconocido por todos los sectores sociales, políticos y culturales de nuestra islas. Desde sus inicios en 1976 siempre estuvo aportando con sus compromisos elevar la conciencia d pueblo y en propagar el menorquinismo político y su relación con otras personas de los Païssos catalanes. No fue nacionalista orgánico, sino menorquinista que asumió el modelo de Estado de una República Federal. El menorquinismo político se inicia desde la praxis y del trabajo que se inició con la OCB de Menorca. Otros por miedo se apuntaron cuando el proceso estaba concluyendo en todo el Estado.