TW
0

L'Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears (APEGIB) ha lliurat aquest dissabte, en el marc de la Fira d'Alcúdia, els Premis Gastronòmics de Mallorca.

El Premi Crítica Gastronòmica ha estat per a Guillem Méndez del restaurant El Olivo (Deià), de qui s'ha destacat la seva «cuina honesta», amb el producte de Mallorca per bandera, tot i que també ha emprat els aliments de fora que destaquen «per ser excel·lents». «Un cuiner que sempre es troba atent a les noves tècniques de cocció i elaboració, amb un estil clàssic i elegant que fan que sigui un dels cuiners de referència de l'illa», han destacat.

APEGIB també ha guardonat, amb el Premi Caty Juan de Corral, el Celler Can Ripoll d'Inca que regenta la família Gual des de fa més de mig segle. Es tracta d'una fonda «on hi trobam alguns dels plats més representatius de la cuina tradicional de Mallorca», han destacat.

Finalment, l'associació ha volgut fer un reconeixement especial al cuiner Gerard Tetart per la seva trajectòria. Tetart va agafar el comandament del restaurant Ses Rotges de Cala Rajada el 1974 i tres anys després li van atorgar la primera estrella Michelin de Mallorca.

Els membres d'APEGIB que han estat presents a l'acte són Bep Al·lès, Lola Olmo, Margalida Socias i Josep Maria Natta.