És una mostra de les diverses facetes de la producció de l’artista, nascut a Sineu el 1883 i mort a Palma el 1952, segons han explicat els nets de Pons Frau. L’objectiu és exposar la seva obra amb especial atenció als diàlegs i intercanvis que es produeixen entre les diferents facetes que la integren: pintura, fotografia, ceràmica, dibuix, il·lustració i grafisme.
L’exposició pretén ser el punt de partida per aprofundir en aspectes com ara la singularitat de la Mallorca dels anys vint a través de les arts d’aquest autor polifacètic, valorant la seva producció pictòrica i ceràmica, part de la qual ha estat fins ara desconeguda i el valor de les imatges com a testimonis etnogràfics, entre d’altres.
Així mateix, intenta posar en diàleg l’obra de Pons Frau amb la d’alguns creadors contemporanis: el arqueòleg gastronòmic Tomeu Arbona, el dissenyador de roba Sebastian Pons, l’escultor Ricardo Gago, el fotògraf Jaume Gual, l’artista visual Mariona Omedes, la pintora Christine Monrrow i el dibuixant, net de l’artista i arquitecte Carles Pons.
Aquesta exposició temporal també té com a objectiu acostar el museu a nous públics i oferir nous incentius per aquelles persones que ja coneixen l’exposició permanent. «Volem que el Museu estigui sempre obert a l’art i la cultura, en totes les disciplines artístiques possibles», ha explicat Busquets.
Compta amb el suport del Consell de Mallorca, de la Universitat de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma pel que fa als fons fotogràfics de l’artista, a més de la col·laboració de l'Ajuntament de Sineu, el Col·legi d'Arquitectes Tècnics, i l'Associació Llegat Pons Frau i els familiars amb la cessió de l’obra.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.