El passat mes de novembre Pilar Arnau va presentar el llibre 'Aina Moll i Marquès. Filòloga pionera i activista compromesa amb la normalització de la llengua catalana'. El treball ha estat editat per l’Ajuntament de Palma en la seva col·lecció de biografies de mallorquins, que també s’ha encarregat de publicar-ne una versió més reduïda en còmic, amb texts també de Pilar Arnau i il·lustracions de Margalida Vinyes.
«Aina Moll és un referent en la normalització lingüística, a Catalunya i també a les Balears i al País Valencià»
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
8 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Una cosa és escriure i una altra és llegir. Quant a fonètica, cal que conservem les diferències, importantíssimes i molt valuoses. Quan a l'escriptura és bo que hi hagi unitat perquè enforteix la llengua i la fa més còmoda universal. Per parlar jo segueixo Moll, per escriure segueixo Fabra. I quan no sé què fer em segueixo a mi, el meu sentit comú. El que cal és que la nostra llengua, el català, sigui usada en tot moment als Països Catalans, tant parlada, escrita o somiada.
tanmateix:vols dir que hi ha una gramàtica per cada un dels diferents dialectes? per els al.lots de ciutadella,un altre pels de Sineuect. Els de Girona LLeida,Tarragoa, Barcelona tots tenen les seves variants del català.
No sé què pensar: O no s'han entès els meus comentaris o són preocupants les reaccions al meu primer comentari.
Veig que hi ha per aquí uns quants interessats en arrasar es dialectes.
És imprescindible que se recordi a Aina Moll. I la senyora Pilar Arnau ha fet un gran treball, donant ressò a la figura de la filòloga.
Gràcies a son pare, el filòleg Francesc de Borja Moll, molts varem aprendre la gramàtica catalana, especialment orientada a les varietats dialectals de Les Illes Balears. Quina llàstima que avui en dia no hi hagi iniciatives similars, i es dugui a terme un ensenyament del català que, volguent o sense voler, està eliminant la riquesa dialectal de la llengua. D'aquí a no massa, si no ja ara, un al·lot de Ciutadella, Sineu, Ciutat, Girona, o qualsevol altre indret de parla catalana xerrarà exactament igual, i s'haurà perdut tota la varietat dialectal iniciada fa devers 800 anys!
Un referent en l'ensenyament, cura i estimació de la nostra lingua.
Perfecte. Així queda tot entre amiguetes del mateig partit
persones com ella fan molta falta, i també gent que estimi sa història, llengua, costums, i en faci bandera.